مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,372
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

655
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس آویشن بر کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 52

چکیده

 زمینه و هدف: کاندیدا آلبیکنس شایع ترین عامل اتیولوژیک بیماری های ناشی از مخمرهای جنس کاندیدا است. با توجه به این که مقاومت قارچ ها نسبت به تعدادی از داروهای ضد قارچی افزایش یافته و بسیاری از این داروها سمی و گران هستند, بررسی فرآورده های طبیعی گیاهی موثر بر این قارچ ها ضروری است. لذا هدف این تحقیق بررسی اثر اسانس آویشن بر ممانعت از رشد کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی بود.روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 50 بیمار مبتلا به کاندیدیازیس دهانی, صورت گرفت. نمونه های حاصل از سواپ در محیط سابورودکستروز آگار همراه با سیکلوهگزیمید و کلرآمفنیکل کشت و در نهایت با انجام آزمایشات تکمیلی, تعداد 32 ایزوله به عنوان کاندیدا آلبیکنس شناسایی و در محیط کشت رشد داده شدند. سپس اسانس آویشن در غلظت های مختلف به این محیط اضافه و حداقل غلظت مهار کننده اسانس برای رقت های مختلف سوسپانسیونی حاوی کاندیدا آلبیکنس محاسبه گردید.یافته ها: حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن برای رقت های 10, 1-10 و 2-10 برابر با 0.390 میکرولیتر در هر میلی لیتر و برای رقت 3-10 و 4-10 به ترتیب برابر با 0.195 و 0.0975 میکرولیتر در هر میلی لیتر از محیط کشت تعیین شد.نتیجه گیری: اسانس آویشن دارای اثر ضد قارچی بسیار خوب علیه کاندیدا آلبیکنس می باشد و در مقادیر نسبتا کم می تواند از رشد کاندیدا آلبیکنس در محیط کشت جلوگیری نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضیا، محمدعلی، بیات، منصور، و خلخانی، حسین. (1390). تاثیر اسانس آویشن بر کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 13(3)، 44-52. SID. https://sid.ir/paper/58830/fa

    Vancouver: کپی

    ضیا محمدعلی، بیات منصور، خلخانی حسین. تاثیر اسانس آویشن بر کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1390؛13(3):44-52. Available from: https://sid.ir/paper/58830/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی ضیا، منصور بیات، و حسین خلخانی، “تاثیر اسانس آویشن بر کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی در شرایط آزمایشگاهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 13، no. 3، pp. 44–52، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58830/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا