Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,073
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه عملکرد آنتی اکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis)

صفحات

 صفحه شروع 311 | صفحه پایان 320

چکیده

 پیش زمینه و هدف: امروزه با توجه به اثرات نامطلوب آنتی اکسیدانت های سنتزی, تمایل زیادی به استفاده از گیاهان به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانتی وجود دارد. این مطالعه نیز, باهدف بررسی اثرات آنتی اکسیدانتی گیاه اناریجه (Pimpinella affinis) به عنوان جایگزینی برای آنتی اکسیدانت های سنتزی انجام گردید.مواد و روش کار: محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتو اندازه گیری شد. فعالیت آنتی اکسیدانتی اسانس و عصاره آبی - الکلی در غلظت های مختلف با استفاده از سه روش, مهار رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و ارزیابی قدرت احیاکنندگی در مقایسه با BHT مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: میزان فنل کل اسانس و عصاره اناریجه به ترتیب برابر با 53.14±4.25 و 37.68±1.12 میلی گرم گالیک اسید بر گرم عصاره بود. در روش DPPH عصاره اثر مهاری قابل توجهی از خود نشان داد و اختلاف معنی داری با اسانس داشت (p£0.05). در ارزیابی قدرت احیاکنندگی نیز با افزایش غلظت اسانس و عصاره, شاهد افزایش در قدرت احیاکنندگی آهن بودیم. در آزمون ABTS بیشترین فعالیت آنتی رادیکالی اسانس و عصاره مربوط به غلظت 4 میلی گرم بر میلی لیتر اناریجه به ترتیب با درصد بازدارندگی 24درصد و 92درصد بود که در مقایسه با BHT بازدارندگی کم تری نشان دادند.بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که اسانس و عصاره الکلی-آبی اناریجه دارای فعالیت آنتی اکسیدانتی بوده و پس از انجام تحقیقات جامع تر می توانند در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده واقع شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، فاطمه، تاجیک، حسین، مهدی زاده، تورج، و مایلی، مهسا. (1396). بررسی و مقایسه عملکرد آنتی اکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis). مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 28(5)، 311-320. SID. https://sid.ir/paper/63673/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی فاطمه، تاجیک حسین، مهدی زاده تورج، مایلی مهسا. بررسی و مقایسه عملکرد آنتی اکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis). مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1396؛28(5):311-320. Available from: https://sid.ir/paper/63673/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه اسماعیلی، حسین تاجیک، تورج مهدی زاده، و مهسا مایلی، “بررسی و مقایسه عملکرد آنتی اکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis)،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 28، no. 5، pp. 311–320، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63673/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا