مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,049
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و هدف: بستنی یک فرآورده لبنی مغذی است و بدلیل ارزش غذایی بالا,PH  نزدیک خنثی و قابلیت نگهداری طولانی مدت, محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. آلودگی این فرآورده به میکروارگانیسم های پاتوژن می تواند باعث مسمومیت ها و عفونتهای غذایی شده و سلامت انسان را به خطر اندازد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی های سنتی مصرفی از نظر آلودگی باکتریایی انجام گردید.روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی-کاربردی, تعداد 100 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده به روش تصادفی ساده انتخاب و به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی بر طبق استانداردهای ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند و اطلاعات جمع آوری شده توسط آزمون t بوسیله نرم افزار SPSS بر حسب سال و فصل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: 26% نمونه ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز (>5×104cfu/gr) و 75% نمونه ها آلوده به باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه به میزان بیشتر از حد مجاز (10>cfu/gr) بودند. استافیلوکوکوس آرئوس از 4% و اشرشیاکلی از 32% نمونه ها جدا گردیدند و تمامی نمونه ها از نظر سالمونلا منفی بودند.نتیجه گیری: جهت جلوگیری از وقوع مسمومیتهای ناشی از مصرف این بستنی ها, پاستوریزاسیون شیر و رعایت بهداشت فردی و کنترل نظارت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع الزامی می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مختاریان دلویی، حسین، شریعتی فر، نبی، محمدزاده مقدم، مرتضی، و قهرمانی، محمد. (1388). بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد. افق دانش، 15(1 (پیاپی 43))، 45-51. SID. https://sid.ir/paper/68719/fa

    Vancouver: کپی

    مختاریان دلویی حسین، شریعتی فر نبی، محمدزاده مقدم مرتضی، قهرمانی محمد. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد. افق دانش[Internet]. 1388؛15(1 (پیاپی 43)):45-51. Available from: https://sid.ir/paper/68719/fa

    IEEE: کپی

    حسین مختاریان دلویی، نبی شریعتی فر، مرتضی محمدزاده مقدم، و محمد قهرمانی، “بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد،” افق دانش، vol. 15، no. 1 (پیاپی 43)، pp. 45–51، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68719/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button