مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی بر کاهش وزن و خاصیت آنتی اکسیدانی میوه انار (.Punica granatum L)، رقم ملس ساوه در زمان انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 ایران بزرگترین تولید کننده و صادر کننده میوه ارزشمند انار در جهان است. میوه انار به دلیل سرشار بودن از قندها, ویتامین ها و به ویژه ترکیبات آنتی اکسیدان در سال های اخیر مصرف روز افزون یافته و تانن های موجود در آن نیز به عنوان نگهدارنده طبیعی مورد توجه می باشند. یکی از مشکلات میوه انار در ایران نگهداری و عرضه نامناسب آن است. عوامل موثر در پایداری ترکیبات ارزشمند میوه انار علاوه بر رقم آن, شرایط فیزیکی و شیمیایی در زمان انبارداری است. تحقیقات سال های اخیر تاثیر کلسیم کلرید را بر حفظ خصوصیات کمی و کیفی ارقام برخی از میوه ها از جمله سیب در سردخانه نشان داده است.در پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی در زمان انبارداری بر تغییرات ریختی, کاهش وزن و به ویژه تغییرات خواص آنتی اکسیدانی میوه انار, رقم ملس ساوه که بیش ترین میزان کشت را در منطقه دارد و به عنوان رقم مناسب برای انبارداری شناخته شده, در نظر گرفته شده است .دماهای 4, 18 و 22 درجه سانتی گراد به عنوان عوامل فیزیکی و تیمارهایی به کمک غلظت های 4% و 6% کلسیم کلرید به عنوان عوامل شیمیایی در نظر گرفته شده اند .میوه های مورد نظر با کمک کارشناسان مرکز تحقیقات انار ساوه انتخاب و همگن سازی شده به گروه های تصادفی شامل نمونه های شاهد بدون تیمار شیمیایی و دمایی, نمونه های تحت تیمارهای دمایی (4, 18 و 22 درجه سانتیگراد) و نمونه های تحت تیمار دمایی و شیمیایی (شستشوی حدود 5 دقیقه با کلسیم کلرید 4% و 6%) تقسیم شدند .پس از شستشو با محلول های کلسیم کلرید کاسه پایدار عده ای از میوه ها نیز با پنبه سترون آغشته به محلولی از همان نوع محلول شستشو پوشانده شد . مدت آزمایش در هر تیمار 2 و 3 ماه بود. تایید خاصیت ضد سرطانی آب انارها با استفاده از همگن شده (هموژنای) میکروزومی کبد رت یا «S9» و سالمونلا تیفی موریوم TA100 انجام شد .ویژگی های ریختی, تغییرات وزن میوه ها هر هفته بررسی و مقایسه شد .آب میوه ها نیز پس از فشردن آنها به کمک سرنگ سترون کشیده شد و خواص آنتی اکسیدانی آن با استفاده از سالمونلاتیفی موریوم TA100 و میکروزوم مطابق روش Ames بررسی شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که نگهداری میوه ها در 4 درجه سانتی گراد همراه با شستشوی اولیه آنها با محلول 4 درصد کلسیم کلرید از نظر حفظ ویژگی های ریختی و پایداری وزن میوه ها از سایر تیمارها بهتر است. به طور کلی میوه هایی که با محلول های 4% و 6% کلسیم کلرید شستشو شده بودند نسبت به نمونه های بدون تیمار شیمیایی ماندگاری بهتری نشان دادند .در مدت زمان نگهداری انارها در تیماردهی دمایی و شیمیایی خواص آنتی اکسیدانی و درصد جلوگیری از جهش آنها نسبت به نمونه های تازه بدون تیمار کاهش پیدا کرد, اما در دمای 4 درجه و کلسیم کلرید 4%, درصد جلوگیری از جهش زایی نسبت به سایر تیمارها بالاترین حد بود .با اضافه کردن S9 نیز این درصد جلوگیری از جهش زایی در مواردی افزایش داشت, که می توان آب میوه انار را با خواص ضد سرطانی معرفی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرابیان، صدیقه، مجد، احمد، ستوده، سمیه، و مهرابیان، رضوان. (1387). تاثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی بر کاهش وزن و خاصیت آنتی اکسیدانی میوه انار (.Punica granatum L), رقم ملس ساوه در زمان انبارداری. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، 18(1/70 (ویژه نامه زیست شناسی))، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/70484/fa

    Vancouver: کپی

    مهرابیان صدیقه، مجد احمد، ستوده سمیه، مهرابیان رضوان. تاثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی بر کاهش وزن و خاصیت آنتی اکسیدانی میوه انار (.Punica granatum L), رقم ملس ساوه در زمان انبارداری. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)[Internet]. 1387؛18(1/70 (ویژه نامه زیست شناسی)):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/70484/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه مهرابیان، احمد مجد، سمیه ستوده، و رضوان مهرابیان، “تاثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی بر کاهش وزن و خاصیت آنتی اکسیدانی میوه انار (.Punica granatum L), رقم ملس ساوه در زمان انبارداری،” علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، vol. 18، no. 1/70 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 71–80، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/70484/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button