مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,399
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنل تام برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج

صفحات

 صفحه شروع 453 | صفحه پایان 463

چکیده

 زمینه و هدف: آنتی اکسیدان ها ترکیب هایی هستند که محافظت بدن را در مقابل تخریب ناشی از استرس های اکسیداتیو به عهده دارند. هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج بود.روش بررسی: این مطالعه تجربی در فصل پاییز سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد. تعداد 5 نمونه سبزی خوراکی از روستای امام زاده جعفر و میدان تره بار شهر یاسوج جمع آوری شدند و عصاره متانولی آنها تهیه گردید, سپس مقدار فنل تام و فلاونوئید نمونه ها به ترتیب با روش های فولین سیو کالتو و زیشن و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها با استفاده از آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل, توان آنتی اکسیدانی احیا یون فریک, پتانسیل آنتی اکسیدانی معادل ترولکس, فسفومولیبدات و اکسید نیتریک ارزیابی شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: میزان فنل تام جعفری و بادمجان به ترتیب 165 و 20 میلی گرم اسید گالیک درصد گرم بود. اسفناج و بادمجان با مقادیر 53.3 و 2.2 میلی گرم روتین درصد گرم, به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار فلاونوئیدها را به خود اختصاص دادند. در آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل گشنیز و گوجه فرنگی با مقادیر 2.85 و 0.39 میلی مول ترولکس برکیلوگرم, توان آنتی اکسیدانی احیا یون فریک اسفناج و گوجه فرنگی با مقادیر 25.66 و 1.33 میلی مول یون فریک بر کیلوگرم, پتانسیل آنتی اکسیدانی معادل ترولکس اسفناج و گوجه فرنگی با مقادیر 11.8 و 0.54 میلی مول ترولکس برکیلوگرم, فسفومولیبدات اسفناج و بادمجان با مقادیر 2.17 و 0.6 میلی مول ترولکس بر کیلوگرم و درآزمون اکسیدنیتریک گشنیز و اسفناج با مقادیر 31.8 و 13.15 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی را به خود اختصاص دادند.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که از بین سبزیجات انتخابی اسفناج و گشنیز دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ادیب فرد، ابراهیم، میرزایی، علی، حاجی حسینی، رضا، صادقی، هیبت اله، شریفی، بهمن، و محمدی، رضا. (1390). ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنل تام برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج. ارمغان دانش، 16(5 (پی در پی 65))، 453-463. SID. https://sid.ir/paper/77459/fa

    Vancouver: کپی

    ادیب فرد ابراهیم، میرزایی علی، حاجی حسینی رضا، صادقی هیبت اله، شریفی بهمن، محمدی رضا. ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنل تام برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج. ارمغان دانش[Internet]. 1390؛16(5 (پی در پی 65)):453-463. Available from: https://sid.ir/paper/77459/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم ادیب فرد، علی میرزایی، رضا حاجی حسینی، هیبت اله صادقی، بهمن شریفی، و رضا محمدی، “ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنل تام برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج،” ارمغان دانش، vol. 16، no. 5 (پی در پی 65)، pp. 453–463، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77459/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button