در این پژوهش، اثرات ضد میکروبی اسانس گیاه درمنه ایرانی A-Persica مورد ارزیابی دقیق آزمایشگاهی قرار گرفت. در این بررسی پس از جمع آوری و خشک کردن سر شاخه های گل دار و برگ دار گیاه به روش تقطیر با بخار آب از آن اسانس گیری به عمل آمده و اثرات ضد میکروبی این اسانس به روش رقت سریالی روی شش میکروارگانیسم یعنی Entrococcus Entrobacter Sp, Pseudomonas aerogenosa, E.coli staph Saprophyticus, Candida albicans در لوله و سپس کشت روی محیط جامد بلاد آگار به مدت 2 سال و با 6 تکرار مورد بررسی قرار گرفت که نتایج هر 6 تکرار مشابه بود. نتایج نشان می دهد که کمترین رقت اسانس که قادر به مهار رشد باکتریها بود 128: 1 روی باکتری P.aerogenosa و بیشترین رقت 512: 1 روی باکتریهای E.coli و قارچ C.albicans بوده است.