مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,348
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی در مورد مصرف شیر و لبنیات

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 43

چکیده

 مقدمه: تغذیه متعادل و استفاده از گروه شیر و لبنیات از مبانی مهم سلامتی کودکان و رشد جسمی و افزایش بازدهی آموزشی می باشد و آموزش یکی از روش های افزایش آگاهی و ایجاد نگرش و عملکرد صحیح در دانش آموزان است. این مطالعه با هدف بررسی میزان تاثیر آموزش بر آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی شهرستان یزد در مورد مصرف شیر و لبنیات انجام پذیرفته است.مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی, چهار کلاس دوم راهنمایی (106 دانش آموز) که از لحاظ تحصیلات و شغل والدین و بعد خانوار هم گون بودند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مورد (دو کلاس با 52 دانش آموز) و شاهد (دو کلاس با 54 دانش آموز) تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه ای شامل چهار قسمت بود: سوالات زمینه ای و سوالاتی در مورد آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان در مورد مصرف شیر و لبنیات که با توجه به مطالعات قبلی طراحی شد. این پرسش نامه به صورت پیش آزمون (Pre-test) در هر دو گروه تکمیل گردید. سپس بر اساس اطلاعات به دست آمده, برنامه آموزشی برای گروه مورد طراحی و اجرا شد و پس از دو ماه آزمون ثانویه (Post-test)  از هر دو گروه به عمل آمد. داده ها بعد از کدگذاری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری t زوجی تجزیه و تحلیل شد.نتایج: بر اساس نتایج آزمون t زوجی, امتیاز آگاهی و نگرش دانش آموزان گروه مورد بعد از آموزش به طور معنی داری افزایش یافته بود (P=0.001) ولی میزان افزایش امتیاز عملکرد آن ها معنی دار نبود (P=0.06). در گروه شاهد هیچ تغییر معنی داری در نگرش (P=0.11) و عملکرد (P=0.68) آن ها مشاهده نشد. ولی نمره آگاهی گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافته بود (P=0.001). با این وجود میزان افزایش آگاهی گروه مورد به طور معنی داری بیش تر از گروه شاهد بود (P=0.001).نتیجه گیری: برنامه آموزش تغذیه در مورد مصرف شیر و لبنیات در ارتقا دانش, نگرش و رفتار تغذیه ای دانش آموزان تحت مطالعه تاثیر مثبت داشته است. با توجه به پایین بودن سطح آگاهی, نگرش و عملکرد دختران و برای بهبود و اصلاح رفتار تغذیه ای آنان در مورد مصرف شیر و لبنیات استفاده از برنامه آموزشی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

وکیلی، محمود، باقیانی مقدم، محمدحسین، پیرزاده، آسیه، و دهقانی، محبوبه. (1386). بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی در مورد مصرف شیر و لبنیات. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، 2(4)، 38-43. SID. https://sid.ir/paper/108038/fa

Vancouver: کپی

وکیلی محمود، باقیانی مقدم محمدحسین، پیرزاده آسیه، دهقانی محبوبه. بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی در مورد مصرف شیر و لبنیات. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی[Internet]. 1386؛2(4):38-43. Available from: https://sid.ir/paper/108038/fa

IEEE: کپی

محمود وکیلی، محمدحسین باقیانی مقدم، آسیه پیرزاده، و محبوبه دهقانی، “بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی در مورد مصرف شیر و لبنیات،” (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، vol. 2، no. 4، pp. 38–43، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108038/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا