مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

823
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیک

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 77

چکیده

 زمینه و هدف: اسید فیتیک ترکیبی فسفره است که به شکل نمک پتاسیم- منیزیم در لایه آلرون غلات وجود دارد. اسید فیتیک توانایی زیادی برای اتصال به املاح معدنی مهم نظیر آهن, کلسیم و روی دارد این املاح ضروری را به صورت کمپلکس های غیرمحلول درآورده و از دسترس بدن دور می سازد. در این مطالعه, تاثیر چندین باکتری اسید لاکتیک (کازئی, فرمنتوم, پلانتاروم و اسیدوفیلوس) جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیک نان باگت بررسی شد.روش کار: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی به هر نمونه خمیر, سوسپانسیون باکتریایی حاوی 108 (cfu/g) باکتری از هر سویه لاکتوباسیلوس به طور جداگانه تلقیح شد و به مدت 20 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد نگهداری شد و بعد از پخت, میزان اسید فیتیک در هر نمونه ارزیابی و با نمونه شاهد (فاقد باکتری) مقایسه شد. مقدار اسید فیتیک با روش اسپکتروفتومتری تعیین شد (مقدار فسفر از روش مولیبدووانادات تعیین شد).یافته ها: به ترتیب در نمونه شاهد متوسط میزان اسید فیتیک 186.17 میلی گرم در 100 گرم, در خمیرترش ساخته شده با لاکتوباسیلوس فرمنتوم 138.84, با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس 126.22, با لاکتوباسیلوس کازئی 148.31 و با لاکتوباسیلوس پلانتاروم 129.37 میلی گرم در 100 گرم بود. نتایج حاصل نشان داد که تاثیر خمیرترش حاصل از لاکتوباسیلوس ها در کاهش مقدار اسید فیتیک در مقایسه با نمونه شاهد معنی دار است (p£0.05).نتیجه گیری: باکتری های اسید لاکتیک خمیرترش به طور چشمگیری میزان اسید فیتیک نان باگت را کاهش دادند. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس باعث بیشترین کاهش و لاکتوباسیلوس کازئی باعث کمترین کاهش در مقدار اسید فیتیک شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرین گل، مینا، فاضلی، محمدرضا، و رزمی، نعمت اله. (1394). تاثیر باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیک. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 22(136)، 67-77. SID. https://sid.ir/paper/10869/fa

    Vancouver: کپی

    زرین گل مینا، فاضلی محمدرضا، رزمی نعمت اله. تاثیر باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیک. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1394؛22(136):67-77. Available from: https://sid.ir/paper/10869/fa

    IEEE: کپی

    مینا زرین گل، محمدرضا فاضلی، و نعمت اله رزمی، “تاثیر باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیک،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 22، no. 136، pp. 67–77، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10869/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button