مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر مخمر نانوائی و باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسیدفیتیک

صفحات

 صفحه شروع 34 | صفحه پایان 43

چکیده

 زمینه و هدف: در ایران, نان عمدتا از آردهای با درصد استخراج بالا و زمان عمل آوری کوتاه تهیه می گردد که باعث بالا رفتن اسیدفیتیک و عدم تجزیه آن در فرآیند تهیه نان شده و در نتیجه باعث کاهش قابلیت استفاده از عناصر معدنی مهم در بدن می شود. در این مطالعه, اثر مخمر نانوائی و چند لاکتوباسیلوس بر اسیدفیتیک نان باگت مقایسه شد.روش کار: دو سری نمونه خمیر تهیه شد (حاوی مخمر, فاقد مخمر), به هر نمونه سوسپانسیون باکتریایی حاوی (cfu/g) 108 باکتری از هر سویه لاکتوباسیلوس به طور جداگانه تلقیح شد و به مدت 20 ساعت در دمای 37oC نگهداری شد و بعد از پخت, میزان اسیدفیتیک در هر دو سری نمونه ارزیابی و با هم مقایسه شد. مقدار اسید فیتیک با روش اسپکتروفتومتری تعیین شد (مقدار فسفر از روش مولیبدووانادات تعیین شد).یافته ها: در سری اول نمونه ها (حاوی مخمر), متوسط میزان اسید فیتیک در خمیرترش ساخته شده با لاکتوباسیلوس های فرمنتوم 138.84±1.16, اسیدوفیلوس 126.22±1.47, کازئی 148.31±1.09 و پلانتاروم 129.37±0.64 میلی گرم در 100 گرم بود. در سری دوم نمونه ها (فاقد مخمر), متوسط میزان اسید فیتیک در خمیرترش ساخته شده با لاکتوباسیلوس های فرمنتوم 268.22±2.03, اسیدوفیلوس 255.60±2.03, کازئی 274.53±0.62 و پلانتاروم 261.91±0.78 میلی گرم در 100 گرم بود. نتایج حاصل نشان داد که اثر مخمر و باکتری های اسید لاکتیک در کاهش مقدار اسید فیتیک معنی دار است (p<0.001).نتیجه گیری: مخمر نانوائی و لاکتوباسیلوس ها به طور چشمگیری میزان اسید فیتیک را کاهش دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زرین گل، مینا، فاضلی، محمدرضا، و رزمی، نعمت اله. (1395). مقایسه اثر مخمر نانوائی و باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسیدفیتیک. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 23(145)، 34-43. SID. https://sid.ir/paper/10761/fa

    Vancouver: کپی

    زرین گل مینا، فاضلی محمدرضا، رزمی نعمت اله. مقایسه اثر مخمر نانوائی و باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسیدفیتیک. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1395؛23(145):34-43. Available from: https://sid.ir/paper/10761/fa

    IEEE: کپی

    مینا زرین گل، محمدرضا فاضلی، و نعمت اله رزمی، “مقایسه اثر مخمر نانوائی و باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسیدفیتیک،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 23، no. 145، pp. 34–43، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button