مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

902
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد اینتراستریفیکاسیون شیمیایی روغن های نباتی برای تولید شورتنینگ چند منظوره بدون ترانس

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 38

چکیده

 سابقه و هدف: شورتنینگ های چند منظوره (multi-purpose shortenings) فراورده هایی روغنی هستند که به علت خصوصیات ویژه خود در تولید محصولات آردی - تنوری, قنادی و سرخ کردن مواد غذایی در صنایع غذایی مورد توجه خاص هستند. شورتنینگ ها یکی از عوامل اصلی ورود اسیدهای چرب ترانس به رژیم غذایی مصرف کنندگان هستند و ارتباط دریافت اسیدهای چرب ترانس با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ثابت شده است. در این تحقیق, امکان کاربرد روش اینتراستریفیکاسیون شیمیایی در تولید آزمایشگاهی شورتنینگ چند منظوره بدون اسید چرب ترانس بررسی شده است.مواد و روش ها: مخلوط روغن سویای کاملا هیدروژنه شده (فلیک سویا) و روغن آفتابگردان به نسبت 40 به 60 فرموله و تحت خلا 30mmHg در دمای 110oC به مدت 30 دقیقه خشک شد, سپس واکنش اینتراستریفیکاسیون شیمیایی در دمای 90oC و در حضور 0.2 درصد وزنی کاتالیزور متوکسید سدیم به مدت 45 دقیقه انجام گرفت. برای ختم واکنش از %2 محلول آبی اسید سیتریک 20% استفاده شد. برای حذف کامل رطوبت, خشک کردن در سه مرحله انجام شد: صاف کردن با کاغذ واتمن تحت خلا, کاربرد دمای 110oC به مدت 10 دقیقه و سانتریفوژ کردن با سرعت 3500 دور در دقیقه به مدت 15 دقیقه. پس از بی رنگ کردن و بی بو کردن نمونه روغن اینتراستریفیه شده و تعیین ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آن, با اضافه کردن 10%0 و 20% پالم اولئین به آن, دو نمونه شورتنینگ چند منظوره, فرموله و تولید شد و ویژگی های کیفی محصولات نهایی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: در اثر واکنش اینتراستریفیکاسیون, کاهش قابل ملاحظه ای در نقطه ذوب و SFC مخلوط روغنی به وجود آمد. همچنین, این واکنش منجر به تصادفی شدن ساختار تری گلیسریدها شد. میزان اسیدهای چرب ترانس در نمونه های شورتنینگ حدود 1% بود که بدون ترانس تلقی می شود. نقطه ذوب, SFC, عدد پراکسید, پایداری, رطوبت و مواد فرار, رنگ, نقطه دود و دیگر ویژگی های نمونه های تولید شده در محدوده استاندارد شورتنینگ های چند منظوره قرار داشت.نتیجه گیری: به کمک واکنش اینتراستریفیکاسیون شیمیایی می توان شورتنینگ های چند منظوره بدون اسید چرب ترانس تولید کرد که می توانند در تولید انواع فراورده های غذایی جایگزین روغن های نباتی هیدروژنه شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدرزاده، شیرین، زندی، پروین، صفافر، حامد، شریف زاده اکباتانی، زهرا، و لیست، جی ار. (1387). کاربرد اینتراستریفیکاسیون شیمیایی روغن های نباتی برای تولید شورتنینگ چند منظوره بدون ترانس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(4 (پی در پی 11))، 29-38. SID. https://sid.ir/paper/121202/fa

    Vancouver: کپی

    حیدرزاده شیرین، زندی پروین، صفافر حامد، شریف زاده اکباتانی زهرا، لیست جی ار. کاربرد اینتراستریفیکاسیون شیمیایی روغن های نباتی برای تولید شورتنینگ چند منظوره بدون ترانس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(4 (پی در پی 11)):29-38. Available from: https://sid.ir/paper/121202/fa

    IEEE: کپی

    شیرین حیدرزاده، پروین زندی، حامد صفافر، زهرا شریف زاده اکباتانی، و جی ار لیست، “کاربرد اینتراستریفیکاسیون شیمیایی روغن های نباتی برای تولید شورتنینگ چند منظوره بدون ترانس،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 4 (پی در پی 11)، pp. 29–38، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button