مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,068
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 229 | صفحه پایان 234

چکیده

 مقدمه: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش عوامل خطرزای بیماری های قلبی- عروقی می شود. دیابت نوع 2 در ایجاد وضعیت نامطلوب خطرزای بیماری های قلبی- عروقی در زنان بعد از یائسگی نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر مقاومت به انسولین, گلوکز و لیپو پروتئین های سرم زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 بود.مواد و روش ها: 32 زن یائسه (53.7±11.4= سن) مبتلا به دیابت نوع 2 و دارای اضافه وزن (28.7±0.6 =BMI) در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور, روزانه 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شدها دارونما به مدت 10 هفته مصرف کردند. در شروع مطالعه و پایان هفته دهم 10 سی سی خون وریدی از افراد گرفته شد. تری گلیسرید, کلسترول تام, HDL-C, LDL-C و گلوکز سرم به روش آنزیمی, انسولین سرم با روش رادیو ایمینوآسی, هموگلوبین گلیکوزیله به روش رنگ سنجی و مقاومت به انسولین از طریق فرمول HOMA-IR اندازه گیری و محاسبه شدند.یافته ها: کاهش معنی داری در میزان تری گلسیرید سرم و TG/HDL-C, در گروه مصرف کننده امگا 3 در مقایسه با گروه شاهد در پایان مطالعه وجود داشت. تفاوت معنی داری در میزان کلسترول تام, HDL-C,LDL-C, گلوکز سرم, هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت به انسولین در پایان مطالعه بین دو گروه وجود نداشت. افزایش معنی داری در میزان انسولین سرم در گروه مصرف کننده امگا 3 در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه و کاهش معنی داری در میزان کلسترول تام در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه وجود داشت.نتیجه گیری: مصرف 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شده به مدت ده هفته در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 اگرچه باعث کاهش تری گلسیرید و کلسترول تام سرم می شود, اثر سودمندی بر سایر لیپوپروتئین ها و کنترل گلیسمی ندارد. توصیه به مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در زنان یائسه دیابتی نیاز به بررسی بیشتری دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیدفر، فرزاد، اهری، لیلا، یاراحمدی، شهین، جلالی، محمود، افتخاری، محمدحسن، و حسینی، شریعه. (1386). اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 9(3 (مسلسل 35))، 229-234. SID. https://sid.ir/paper/27435/fa

    Vancouver: کپی

    شیدفر فرزاد، اهری لیلا، یاراحمدی شهین، جلالی محمود، افتخاری محمدحسن، حسینی شریعه. اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1386؛9(3 (مسلسل 35)):229-234. Available from: https://sid.ir/paper/27435/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد شیدفر، لیلا اهری، شهین یاراحمدی، محمود جلالی، محمدحسن افتخاری، و شریعه حسینی، “اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 9، no. 3 (مسلسل 35)، pp. 229–234، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27435/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا