مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خواص ضد میکروبی پدیوکوکوس استیلسی جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 98

چکیده

 سابقه و هدف: اکوسیستم های تخمیری غیر اسپتیک نظیر خمیرترش, جایگاه مناسبی برای باکتری های اسید لاکتیک دارای خصوصیات ضد میکروبی به شمار می آیند. این مطالعه با هدف ارزیابی خصوصیات ضد میکروبی یکی از جدایه های لاکتیکی غالب خمیرترش آرد کامل جو در برابر برخی از شاخص های میکروبی ناشی از مواد غذایی به اجرا در آمد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی پس از شناسایی مولکولی جدایه لاکتیکی, خاصیت ضد میکروبی جدایه مذکور و همچنین پالیده های خام و خنثی شده حاصل از فاز های رشد لگاریتمی و سکون آن بر اساس روش های انتشار در دیسک و ریز رقت (ضد باکتریایی) و همچنین کشت دو لایه و لکه گذاری سوسپانسیون اسپور (ضد قارچی) بررسی گردید. نتایج این پژوهش با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: توالی یابی محصولات PCR, منجر به شناسایی پدیوکوکوس استیلسی به عنوان جدایه لاکتیکی خمیرترش آرد جو شد. نتایج ارزیابی خاصیت ضد باکتریایی نیز حاکی از بروز بیشترین فعالیت آنتاگونیستی این جدایه و همچنین پالیده خام حاصل از فاز رشد لگاریتمی آن بر روی باسیلوس سوبتیلیس در مقایسه با سایر شاخص های باکتریایی بود (p<0.05). علاوه بر این, مشخص شد که پدیوکوکوس استیلسی و پالیده های کشت آن از قابلیت ضد قارچی مناسبی بر علیه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر برخوردار هستند.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش, می توان از جدایه پدیوکوکوس استیلسی و پالیده های کشت آن به عنوان نگهدارنده زیستی در کنترل رشد برخی از شاخص های میکروبی در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خشایی، مریم، صادقی، علیرضا، خمیری، مرتضی، کاشانی نژاد، مهدی، و صادقی ماهونک، علیرضا. (1396). ارزیابی خواص ضد میکروبی پدیوکوکوس استیلسی جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(3)، 89-98. SID. https://sid.ir/paper/121340/fa

    Vancouver: کپی

    خشایی مریم، صادقی علیرضا، خمیری مرتضی، کاشانی نژاد مهدی، صادقی ماهونک علیرضا. ارزیابی خواص ضد میکروبی پدیوکوکوس استیلسی جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(3):89-98. Available from: https://sid.ir/paper/121340/fa

    IEEE: کپی

    مریم خشایی، علیرضا صادقی، مرتضی خمیری، مهدی کاشانی نژاد، و علیرضا صادقی ماهونک، “ارزیابی خواص ضد میکروبی پدیوکوکوس استیلسی جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 3، pp. 89–98، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121340/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button