مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,085
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی جدایه ویسلا سیباریا و پالیده های حاصل از فازهای مختلف رشد آن

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 52

چکیده

 زمینه و اهداف: باکتری های اسیدلاکتیک نقش مهمی در تولید و نگهداری مواد غذایی تخمیری ایفا می کنند. این مطالعه باهدف ارزیابی خواص ضد میکروبی یکی از باکتری های اسیدلاکتیک غالب جداشده از خمیرترش آرد جو برعلیه برخی از شاخص های میکروبی غذازاد انجام گردید.مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی که در سال های 1394 و 1395 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد, پس از شناسایی مولکولی جدایه لاکتیکی غالب خمیرترش آرد جو, اثر ضد میکروبی جدایه مذکور و همچنین پالیده های خام و خنثی شده حاصل از فازهای رشد لگاریتمی و سکون آن بر اساس روش های انتشار در دیسک و میکرودایلوشن (ضد باکتریایی) و همچنین کشت دولایه و لکه گذاری سوسپانسیون اسپور (ضد قارچی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه, تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: توالی یابی محصولات PCR, منجر به شناسایی ویسلا سیباریا به عنوان یکی از جدایه های لاکتیکی غالب خمیرترش آرد کامل جو شد. نتایج ارزیابی اثر ضد باکتریایی نیز حاکی از بروز معنی دار (p<0.05) بیشترین تاثیر بازدارنده این جدایه و همچنین پالیده خام حاصل از فاز رشد لگاریتمی آن بر روی باسیلوس سوبتیلیس در مقایسه با سایر شاخص های باکتریایی بود. علاوه بر این, مشخص شد که ویسلا سیباریا و پالیده های کشت آن از قابلیت ضد قارچی مناسبی برعلیه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر برخوردار هستند.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش, می توان از جدایه لاکتیکی ویسلا سیباریا و پالیده های کشت آن به عنوان نگه دارنده زیستی در کنترل رشد برخی از شاخص های میکروبی در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خشایی، مریم، ابراهیمی، مریم، و صادقی، علیرضا. (1396). بررسی اثرات ضد میکروبی جدایه ویسلا سیباریا و پالیده های حاصل از فازهای مختلف رشد آن. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 11(2)، 42-52. SID. https://sid.ir/paper/132628/fa

    Vancouver: کپی

    خشایی مریم، ابراهیمی مریم، صادقی علیرضا. بررسی اثرات ضد میکروبی جدایه ویسلا سیباریا و پالیده های حاصل از فازهای مختلف رشد آن. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1396؛11(2):42-52. Available from: https://sid.ir/paper/132628/fa

    IEEE: کپی

    مریم خشایی، مریم ابراهیمی، و علیرضا صادقی، “بررسی اثرات ضد میکروبی جدایه ویسلا سیباریا و پالیده های حاصل از فازهای مختلف رشد آن،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 11، no. 2، pp. 42–52، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132628/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button