مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

233
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیه ای در زنان ساکن شمال شرق ایران

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 39

چکیده

 سابقه و هدف: اطلاعات اندکی در مورد ارتباط وضعیت اقتصادی-اجتماعی با عادات تغذیه ای وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط عوامل اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیه ای در زنان ساکن شمال ایران می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه روی 2104 نفر از مادران کودکان مهد کودک های استان گلستان که با روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شده بودند صورت گرفت. خصوصیات اقتصادی- اجتماعی بر اساس امتیازدهی به شاخص های مربوطه (شغل و تحصیلات همسر, شغل و تحصیلات مادر, بعد خانوار و داشتن امکانات رفاهی) ارزیابی شد. اطلاعات مربوط به عادات غذایی افراد با پرسشنامه ارزیابی شد. به عادات غذایی سالم امتیاز 1 و عادات غذایی ناسالم امتیاز 1- تعلق گرفت. مجموع امتیاز افراد برای عادات غذایی محاسبه گردید.یافته ها: افرادی که در رده اقتصادی- اجتماعی بالاتری قرار داشتند نسبت به افراد رده پایین تر, از امتیاز عادات غذایی بالاتری برخوردار بودند (1.5±3.8 در مقابل 1.8±3.0). پس از تعدیل برای تمامی عوامل مخدوشگر, افرادی که در بالاترین سهک وضعیت اقتصادی- اجتماعی قرار داشتند, نسبت به افراد پایین ترین رده از 69 درصد شانس بیشتری برای داشتن عادات غذایی سالم برخوردار بودند. همچنین این احتمال در افراد رده اقتصادی- اجتماعی متوسط (2.40-1.25) 1.73 برابر افراد پایین ترین رده اقتصادی- اجتماعی بود.نتیجه گیری: ارتباط معنی داری بین وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات غذایی مشاهده شد, به طوری که افراد با وضعیت اقتصادی- اجتماعی بالا دارای عادات غذایی سالم تری می باشند. انجام مطالعات بیشتر در این زمینه در نقاط مختلف کشور توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عشقی نیا، سمیرا، خدارحمی، مهدیه، برتیمار، رسول، لشکربلوکی، فرهاد، اسدی، جهانبخش، صانعی، پروانه، و اسماعیل زاده، احمد. (1393). ارتباط وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیه ای در زنان ساکن شمال شرق ایران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(1)، 31-39. SID. https://sid.ir/paper/121534/fa

Vancouver: کپی

عشقی نیا سمیرا، خدارحمی مهدیه، برتیمار رسول، لشکربلوکی فرهاد، اسدی جهانبخش، صانعی پروانه، اسماعیل زاده احمد. ارتباط وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیه ای در زنان ساکن شمال شرق ایران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(1):31-39. Available from: https://sid.ir/paper/121534/fa

IEEE: کپی

سمیرا عشقی نیا، مهدیه خدارحمی، رسول برتیمار، فرهاد لشکربلوکی، جهانبخش اسدی، پروانه صانعی، و احمد اسماعیل زاده، “ارتباط وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیه ای در زنان ساکن شمال شرق ایران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 31–39، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121534/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button