مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

850
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

توانایی پروبیوتیکی سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از پنیر محلی مازندران

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 98

چکیده

 سابقه و هدف: در ایران فراورده های شیری محلی زیادی وجود دارد که حاوی لاکتوباسیلوس ها می باشند. این مطالعه با هدف بررسی توانایی پروبیوتیکی سویه های لاکتوباسیلوس 5 نمونه پنیر جمع آوری شده از مناطق روستایی مازندران انجام شد.مواد و روش ها: در این پژوهش 300 سویه لاکتوباسیلوس جداسازی گردید و سپس ویژگی های پروبیوتیکی شامل مقاومت به شرایط مشابه دستگاه گوارش, مقاومت به نمک های صفراوی, ممانعت از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا و تحمل آنتی بیوتیک ها مورد آزمون قرار گرفت.یافته ها: توسط آزمون های فنوتیپی و بیوشیمیایی 300 سویه لاکتوباسیلوس شناسایی گردید. 19 سویه شرایط اسیدی و نمک صفرای را تحمل نمودند. از بین این 19 سویه, 8 سویه منتخب لاکتوباسیلوس پلانتارم (4 سویه), لاکتوباسیلوس فرمنتوم (2 سویه), لاکتوباسیلوس پنتسوس (1 سویه) و لاکتوباسیلوس کازئی (1 سویه) توانایی پروبیوتیک خوبی را نشان دادند. لاکتوباسیلوس پلانتارم (MT.ZH293) و لاکتوباسیلوس فرمنتوم (MT.ZH893 و MT.ZH993) نسبت به غلظت های مختلف نمک های صفراوی مقاوم بودند. لاکتوباسیلوس فرمنتوم MT.ZH893به تمام آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان داد. 5 سویه MT.ZH193, MT.ZH393, MT.ZH593,MT.ZH893 و MT.ZH993 از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا جلوگیری نمودند.نتیجه گیری: سویه های جدا شده از پنیر محلی استان مازندران توانایی پروبیوتیکی خوبی دارند و با انجام آزمون های in vitro وin vivo بیشتر می توان از سویه های بومی پروبیوتیک در فرمولاسیون مواد غذایی فراسودمند استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، محمود، حمیدی اصفهانی، زهره، حجازی، محمدامین، عزیزی، محمدحسین، و عباسی، سلیمان. (1395). توانایی پروبیوتیکی سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از پنیر محلی مازندران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(4)، 89-98. SID. https://sid.ir/paper/121539/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی محمود، حمیدی اصفهانی زهره، حجازی محمدامین، عزیزی محمدحسین، عباسی سلیمان. توانایی پروبیوتیکی سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از پنیر محلی مازندران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(4):89-98. Available from: https://sid.ir/paper/121539/fa

    IEEE: کپی

    محمود توکلی، زهره حمیدی اصفهانی، محمدامین حجازی، محمدحسین عزیزی، و سلیمان عباسی، “توانایی پروبیوتیکی سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از پنیر محلی مازندران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 4، pp. 89–98، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121539/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button