مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی غوطه ور شده در عصاره دارچین طی نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 112

چکیده

 مقدمه: مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیر غلظت های مختلف عصاره دارچین بر تغییرات برخی فاکتورهای کیفی شیمیایی, باکتریایی و حسی فیله های ماهی کپور معمولی در شرایط نگهداری در یخچال انجام گرفت. مواد و روش ها: فیله های ماهی کپور معمولی با وزن تقریبی 100 گرم تهیه ودر 3 تیمار آزمایشی با 3 تکرار به مدت 10 دقیقه درون محلول های واجد 0 (کنترل), 1.5 و 3 درصد عصاره الکلی دارچین غوطه ور شده و درون کیسه های پلی اتیلنی در یخچال نگهداری شدند (4±1oC). آزمون های شیمیایی شامل شاخص پراکسید, تیوباربیتوریک اسید, مجموع بازهای نیتروژنی فرار و آزمون های باکتریایی شامل شمارش کلی باکتری های هوازی مزوفیل و باکتری های سرمادوست به همراه ارزیابی حسی در یک دوره زمانی 21 روزه انجام شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد عصاره دارچین 1.5 درصد اکسیداسیون چربی و پروتئین ها, فساد میکروبی و شاخص های حسی را تا روز هفتم آزمایش حفظ کند اما این غلظت نتوانست فساد باکتریایی, تیوباربیتوریک اسید, مجموع مواد ازته فرار, pH و شاخص های حسی را تا روز چهاردهم در حد قابل قبول پیشنهادی حفظ کند. درحالی که غلظت 3 درصد دارچین تمامی شاخص های فساد را تا روز چهاردهم نگهداری در حد قابل قبول حفظ کرد. نتیجه گیری: عصاره دارچین با غلظت 3 درصد می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی جهت به تاخیر انداختن سرعت فساد فیله ماهی مورد استفاده قرار گیرد. اما این غلظت نتوانست مانع از افت شاخص های تازه مانی فیله ماهی کپور معمولی تا روز بیست ویکم آزمایش گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قجقی، فریبرز، حسینی شکرابی، سیدپژمان، و تکه، عالیه. (1397). تعیین زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی غوطه ور شده در عصاره دارچین طی نگهداری در یخچال. علوم غذایی و تغذیه، 15(4 (پیاپی 60) )، 101-112. SID. https://sid.ir/paper/143194/fa

    Vancouver: کپی

    قجقی فریبرز، حسینی شکرابی سیدپژمان، تکه عالیه. تعیین زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی غوطه ور شده در عصاره دارچین طی نگهداری در یخچال. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛15(4 (پیاپی 60) ):101-112. Available from: https://sid.ir/paper/143194/fa

    IEEE: کپی

    فریبرز قجقی، سیدپژمان حسینی شکرابی، و عالیه تکه، “تعیین زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی غوطه ور شده در عصاره دارچین طی نگهداری در یخچال،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 4 (پیاپی 60) ، pp. 101–112، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button