مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پیش سرد کردن بر پایداری میکروبی و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی دو رقم توت فرنگی طی دوره انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 114

چکیده

 مقدمه: توت فرنگی میوه ای فساد پذیر, حساس به آلودگی های میکروبی, آسیب های مکانیکی و نابسامانی های فیزیولوژیک است. حرارت مزرعه و حرارت ناشی از تنفس دو عامل تاثیر گذار در کیفیت پس از برداشت این میوه می باشند. لذا سرد کردن توت فرنگی بلافاصله پس از برداشت با هدف افزایش ماندگاری و بهبود خصوصیات کیفی آن ضروری است. این تحقیق به منظور بررسی اثر پیش سرد کردن بر خصوصیات میکروبی و فیزیکوشیمیایی دو رقم توت فرنگی طی دوره انبارداری انجام گرفت.مواد و روش ها: پس از برداشت و بسته بندی دو رقم توت فرنگی (کویین الیزا و محلی کردستان), از هر رقم, نیمی از بسته ها پس از نگهداری در مزرعه و نیمه دیگر پس از پیش سرد کردن به سردخانه (دمای یک درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90 درصد) منتقل شدند. پایداری میکروبی و خصوصیات فیزیکو شیمیایی (افت وزن, اسید آسکوربیک, محتوی آنتوسیانین, فنل کل, ظرفیت ضد اکسایشی, اسیدیته, pH و کل مواد جامد محلول) توت فرنگی های پیش سرد شده در مقایسه با نمونه های بدون پیش سرد هر چهار روز یکبار طی 20 روز انبارداری به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار ارزیابی گردید.یافته ها: آلودگی میکروبی, افت وزن و میزان نابودی اسیدآسکوربیک, در توت فرنگی های پیش سرد شده در مقایسه با بدون پیش سرد تا 20 روز پس از انبارمانی, کاهش معنی داری (p<0.05) را نشان داد. همچنین, اسیدیته کل, کل مواد جامد محلول, محتوی آنتوسیانین, فنل کل و ترکیبات ضد اکسایشی در توت فرنگی های پیش سرد شده در مقایسه با بدون پیش سرد افزایش معنی داری (p<0.05) نشان داد نتیجه گیری: به کارگیری پیش سرد کردن در توت فرنگی های رقم کویین الیزا در مقایسه با رقم محلی کردستان در کاهش آلودگی های میکروبی, افت وزن و همچنین ممانعت از افت ویژگی های بیوشیمیایی تاثیر گذارتر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امامی فر، آریو. (1396). تاثیر پیش سرد کردن بر پایداری میکروبی و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی دو رقم توت فرنگی طی دوره انبارداری. علوم غذایی و تغذیه، 14(3 (پیاپی 55))، 97-114. SID. https://sid.ir/paper/143382/fa

    Vancouver: کپی

    امامی فر آریو. تاثیر پیش سرد کردن بر پایداری میکروبی و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی دو رقم توت فرنگی طی دوره انبارداری. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(3 (پیاپی 55)):97-114. Available from: https://sid.ir/paper/143382/fa

    IEEE: کپی

    آریو امامی فر، “تاثیر پیش سرد کردن بر پایداری میکروبی و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی دو رقم توت فرنگی طی دوره انبارداری،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 3 (پیاپی 55)، pp. 97–114، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143382/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button