مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,086
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از گیاهان تیره گل سرخ به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی در صنایع غذایی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 40

چکیده

 مقدمه: در حال حاضر شناسایی ترکیبات آنتی اکسیدان با ارزش دارویی و اثرات جانبی کم در طب پیشگیری و صنایع غذایی روند رو به گسترشی دارد. این تحقیق با هدف مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی 5 گونه تیره گل سرخ با آنتی اکسیدان های سنتزی BHT, BHA و همچنین ویتامین C انجام شد.مواد و روش ها: محتوای فنلی برگ و گلبرگ گل محمدی, دانه, میوه و برگ درخت به, دانه و برگ بادام, برگ و میوه هلو, میوه و برگ درخت سیب پس از عصاره گیری به کمک واکنش گر فولین و فعالیت آنتی اکسیدانی با روش مهار رادیکال آزاد DPPH و نیتریک اکساید اندازه گیری شد.یافته ها: محتوای فنلی نمونه ها بین 35.53±0.89-0.51±0.41 معادل میلی گرم اسید گالیک در گرم وزن خشک متغیر بود. بیشترین محتوای فنلی مربوط به برگ گل محمدی (Rosa damascena Mill) و در رتبه بعدی متعلق به برگ به (Cydonia oblonga Mill) بود. غلظت مهار 50 درصد رادیکال های آزاد و نیتریک اکساید عصاره ها به ترتیب بین 1484.2±96.4-77.42±0.91 و 233.24±3.39-1572.46±203.76 میکرو گرم در میلی لیتر متغیر بود. هر چند عصاره گلبرگ گل محمدی, میوه به, دانه به و دانه بادام از فعالیت آنتی اکسیدانی خوبی برخوردار بودند اما بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی درعصاره های برگ گل محمدی و برگ به مشاهده شد. اختلاف معنی داری (P£0.01) بین توانایی مهار رادیکال های آزاد عصاره های برگ گل محمدی و برگ به با آنتی اکسیدان های سنتزی BHT, BHA و Vit C مشاهده نشد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی با محتوای فنلی رابطه مستقیم دارد و عصاره های برگ و گلبرگ گل محمدی, برگ, میوه و دانه درخت به و همچنین دانه بادام می توانند جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان های سنتزی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خادمی، سعیده، و مردانی نژاد، شاهین. (1394). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از گیاهان تیره گل سرخ به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه، 12(2 (پیاپی 46))، 33-40. SID. https://sid.ir/paper/143389/fa

    Vancouver: کپی

    خادمی سعیده، مردانی نژاد شاهین. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از گیاهان تیره گل سرخ به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(2 (پیاپی 46)):33-40. Available from: https://sid.ir/paper/143389/fa

    IEEE: کپی

    سعیده خادمی، و شاهین مردانی نژاد، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از گیاهان تیره گل سرخ به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی در صنایع غذایی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 2 (پیاپی 46)، pp. 33–40، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143389/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button