مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شرایط مناسب فرآیند استخراج آنزیمی و تاثیرآن برخصوصیات کمی و کیفی روغن کلزا

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 مقدمه: یکی از این روش های جدید استخراج روغن از کلزا استفاده از آنزیم در محیط آبی می باشد, که در واقع شکست دیواره سلولی دانه توسط آنزیم ها صورت گرفته و ترکیبات سلولی که شامل روغن, پروتئین و پلی ساکاریدها می باشند به فاز آبی منتقل و از هم جدا می گردند. ترکیب پیچیده دیواره سلولی در هر واریته و اثرات منطقه ای سبب شده که شرایط بهینه استخراج آنزیمی متفاوت باشد.مواد و روش ها: دراین تحقیق, جهت بدست آوردن شرایط بهینه استخراج آنزیمی روغن کلزا از مخلوط آنزیمی پکتینکس اولترا اس پی- ال به همراه پروتئاز استفاده گردید. آزمایشات فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی با سه تیمار غلظت آنزیم (1, 2 و 3% حجمی- وزنی), زمان واکنش (3, 4 و 5 ساعت) و در درجه حرارت (35, 45 و 55 درجه سانتی گراد) بر میزان راندمان استخراج روغن, فسفر, اسیدیته, پراکسید و میزان پروتئین کنجاله استحصالی در رقم اوکاپی منطقه خراسان مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد عوامل غلظت آنزیم, درجه حرارت و زمان واکنش تاثیر معنی داری (p<0.01) روی راندمان, مقادیر فسفر و پروتئین داشتند. غلظت های 2 و 3%, دماهای 45 و 55 درجه سانتی گراد و زمان های 4 و 5 ساعت مناسب ترین شرایط بودند, ضمن اینکه مقایسه میانگین ها (p<0.05) اختلاف معنی داری را بین شرایط مذکور نشان نداد. روند تغییرات اسیدیته و پراکسید نیز تحت شرایط مختلف استخراج آنزیمی معنی دار نبود و در تمامی شرایط پایین بود.نتیجه گیری: می توان بکارگیری آنزیم با غلظت 2 درصد, دمای 45 درجه سانتی گراد و در مدت 4 ساعت را شرایط مناسب استخراج آنزیمی- آبی در روغن کلزای مورد تحقیق دانست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آگاه، فهیمه، عین افشار، سودابه، و احمدزاده قویدل، ریحانه. (1394). بررسی شرایط مناسب فرآیند استخراج آنزیمی و تاثیرآن برخصوصیات کمی و کیفی روغن کلزا. علوم غذایی و تغذیه، 12(2 (پیاپی 46))، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/143392/fa

    Vancouver: کپی

    آگاه فهیمه، عین افشار سودابه، احمدزاده قویدل ریحانه. بررسی شرایط مناسب فرآیند استخراج آنزیمی و تاثیرآن برخصوصیات کمی و کیفی روغن کلزا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(2 (پیاپی 46)):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/143392/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه آگاه، سودابه عین افشار، و ریحانه احمدزاده قویدل، “بررسی شرایط مناسب فرآیند استخراج آنزیمی و تاثیرآن برخصوصیات کمی و کیفی روغن کلزا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 2 (پیاپی 46)، pp. 71–82، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button