Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,279
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

699
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی قارچی چای های مصرفی شهرستان تبریز

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 155

چکیده

 مقدمه: در این مطالعه با توجه به اهمیت فراوان چای در جیره غذایی مردم ایران و استفاده های دارویی متفاوت از اجزای چای و هم چنین بهره برداری های صنعتی و کشاورزی از تفاله و ضایعات چای, میزان آلودگی های قارچی چای های موجود در فروشگاه های شهرستان تبریز به انواع کپک های مولد مایکوتوکسین, بررسی شد زیرا آلودگی مواد غذایی به انواع کپک های مولد مایکوتوکسین ها از مشکلات شایع مواد غذایی است که منجر به تولید و حضور میزان زیادی از انواع مایکوتوکسین ها در مواد غذایی با طیف وسیعی از اثرات بالینی موسوم به مایکوتوکسیکوز اولیه و ثانویه بر روی انسان ها و حیوانات می شود.روش بررسی: نمونه های چای جمع آوری شده, متعاقب اندازه گیری درصد رطوبت, در شرایط استریل در زیر هود آزمایشگاهی در پلیت های حاوی محیط کشت YGC کاشته شدند (چهار قطعه چای در هر پلیت و مجموعا دوازده قطعه از هر نمونه چای در سه پلیت), پلیت ها به مدت حداکثر 25 روز در 25 درجه سانتی گراد انکوبه شده و در طی این مدت به شمارش و شناسایی کلنی های قارچی اقدام شد.نتایج: از یکصد نمونه مورد آزمایش, 73 نمونه (73 درصد) دارای آلودگی قارچی و 27 نمونه (27 درصد) فاقد آلودگی قارچی بیش از حد مجاز 104 کلنی در گرم چای بودند, از 73 نمونه آلوده بیشترین آلودگی به ترتیب مربوط به آسپرژیلوس نیجرA, Niger  (35 نمونه), پنیسیلیوم Sp, (15 نمونه) فوزاریوم Fusarium Sp (14 نمونه), آسپرژیلوس فومیگاتوسA, fumigatus  (9 نمونه), آلترناریاSp, Alternaria  (7 نمونه), آکرومونیوم Acremonium Sp, (6 نمونه), کلادسپوریوم  Sp, Cladesporium(6 نمونه), موکور Mucor Sp, (3 نمونه), گلیوکلادیومSp Gliocladium  (3 نمونه) و تریکوتشیوم Sp, Trichotecium (2 نمونه) بودند که در تعدادی از نمونه ها, بیش از یک نوع از آلودگی و کلنی قارچی وجود داشت.نتیجه گیری: نتایج این مطلعه با مطالعات انجام شده در ایران و سایر کشورها تطابق دارد و با توجه به استفاده اغلب مردم ایران از چای به عنوان نوشیدنی روزمره و هم چنین بهره برداری های صنعتی و کشاورزی از اجزای مختلف چای؛ لزوم توجه و پیگیری مقامات مسوول در کلیه مراحل تولید و توزیع و نگهداری چای با هدف به حداقل رساندن آلودگی های قارچی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، عبدالحسن، مهتدی نیا، جواد، رضاییان، فاطمه، ضامن میلانی، فرناز، واحدجباری، مرتضی، قائم مقامی، سیدجمال، مهدوی، رضا، و استادرحیمی، علیرضا. (1387). بررسی آلودگی قارچی چای های مصرفی شهرستان تبریز. گیاهان دارویی، 8(29)، 147-155. SID. https://sid.ir/paper/15240/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی عبدالحسن، مهتدی نیا جواد، رضاییان فاطمه، ضامن میلانی فرناز، واحدجباری مرتضی، قائم مقامی سیدجمال، مهدوی رضا، استادرحیمی علیرضا. بررسی آلودگی قارچی چای های مصرفی شهرستان تبریز. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛8(29):147-155. Available from: https://sid.ir/paper/15240/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسن کاظمی، جواد مهتدی نیا، فاطمه رضاییان، فرناز ضامن میلانی، مرتضی واحدجباری، سیدجمال قائم مقامی، رضا مهدوی، و علیرضا استادرحیمی، “بررسی آلودگی قارچی چای های مصرفی شهرستان تبریز،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 29، pp. 147–155، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15240/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا