Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,772
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

880
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری نظام مند بر فراوانی آفلاتوکسین M1 در شیر و سایر فرآورده های لبنی در ایران (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 20

چکیده

 مقدمه: آفلاتوکسین ها متابولیت های ثانویه قارچی هستند که توسط بعضی از گونه های قارچی مانند آسپرژیلوس فلاووس, آسپرژیلوس پارازیتیکوس و به ندرت آسپرژیلوس نومیوس تولید می شوند. این قارچ ها تقریبا در همه جا وجود دارند و در طیف وسیعی از محصولات کشاورزی مانند حبوبات, غلات, میوه خشک یافت می شوند. آفلاتوکسین ها ترکیبات بسیار سمی هستند که دارای قابلیت سرطان زایی, جهش زایی, ناقص الخلقه زایی و هم چنین باعث سرکوب سیستم ایمنی می شوند و ارگان هدف برای سمیت و سرطان زایی, کبد می باشد. کمیته اروپا و کدکس حداکثر مقدار مجاز آفلاتوکسین را در شیر و سایر محصولات لبنی 50 نانوگرم در لیتر تعیین کرده اند. هدف از انجام این مطالعه مرور نظام مند مطالعات انجام گرفته در کشور و بررسی نتایج آن ها از حیث ایمنی شیر و فرآورده های لبنی از نظر وجود و مقدار آفلاتوکسین M1 می باشد.روش ها: جهت دریافت مقالات مرتبط, ذخایر علمی الکترونیک در کشور شامل SID و هم چنین در بانک های اطلاعاتی Medline, Science Direct, PubMed, Elsevier, Scopus با استفاده از کلمات کلیدی Aflatoxin M1, pasteurized milk, UHT milk, Raw milk, Yoghurt,cheese  و معادل فارسی آن ها از سال 2005 تا 2013 جستجو شد که از 42 مقاله مرتبط با موضوع, 23 مقاله تحقیقاتی مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: آلودگی شیر و سایر فرآورده های لبنی مورد بررسی, در اکثر مطالعات فراتر از استاندارد تعیین شده توسط کمیته غذایی کدکس و سازمان ملی استاندارد ایران (50 نانوگرم در لیتر) بوده است.نتیجه گیری: بررسی مطالعات صورت گرفته در ایران گویای این مطلب است که بیشترین توجه در میان محصولات لبنی بر شیر پاستوریزه و سپس شیر استریلیزه متمرکز بوده و بقیه محصولات سهم کمی را در مطالعات صورت گرفته, برخوردارند. در اکثر مطالعات, آلودگی بالاتر از استاندارد اتحادیه اروپا و سازمان ملی استاندارد ایران بوده است؛ بنابراین سلامت مصرف کنندگان خصوصا کودکان در معرض خطر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدزاده، فرزاد، میرلوحی، مریم، و محمدحسنی، فاطمه. (1394). مروری نظام مند بر فراوانی آفلاتوکسین M1 در شیر و سایر فرآورده های لبنی در ایران (مقاله مروری). تحقیقات نظام سلامت، 11(1)، 10-20. SID. https://sid.ir/paper/192608/fa

    Vancouver: کپی

    احمدزاده فرزاد، میرلوحی مریم، محمدحسنی فاطمه. مروری نظام مند بر فراوانی آفلاتوکسین M1 در شیر و سایر فرآورده های لبنی در ایران (مقاله مروری). تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1394؛11(1):10-20. Available from: https://sid.ir/paper/192608/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد احمدزاده، مریم میرلوحی، و فاطمه محمدحسنی، “مروری نظام مند بر فراوانی آفلاتوکسین M1 در شیر و سایر فرآورده های لبنی در ایران (مقاله مروری)،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 11، no. 1، pp. 10–20، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192608/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا