مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی انحصاری ایران علیه باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداشده از گوشت

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 40

چکیده

 مقدمه و هدف: متابولیت های ثانویه با خواص زیست فعالی و عملکردی در اسانس گیاهان معطر می توانند در جهت بهبود کیفیت و ماندگاری بیشتر مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی موثر واقع شوند. این مطالعه با هدف مقایسه خاصیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه بومی ایران برای استفاده در صنایع غذایی اجرا شد.روش تحقیق: ابتدا اندام هوایی پنج گونه گیاه دارویی انحصاری ایران شامل آویشن دنایی (.Thymus daenensis Celak), آویشن کرمانی (Thymus carmanicus Jalals), مرزه بختیاری (.Satureja bachtiarica Bunge), مرزه خوزستانی (.Satureja khuzestanica Jamzad) و کرفس معطر بختیاری یا کلوس (.Kelussia odoratissima Mozaff) به همراه دو گونه بومی مرزه معمولی (.Satureja hortensis L) و گلپر برفی (.Heracleum lasiopetalum Boiss) از استان های چهارمحال و بختیاری, کرمان و خوزستان جمع آوری شد. سپس به روش تقطیر با آب (طرح کلوینجر) اسانس گیری انجام شد. قدرت ضد میکروبی اسانس ها در سه غلظت علیه Pseudomonas aeruginosa به روش انتشار دیسک تعیین شدند.نتایج و بحث: اسانس های مرزه معمولی, مرزه بختیاری, مرزه خوزستانی, آویشن دنایی و آویشن کرمانی بیشترین قطر هاله ممانعت از رشد را علیه باکتری عامل فساد گوشت Pseudomonas aeruginosa داشتند. در نهایت اسانس مرزه بختیاری (.Satureja bachtiarica Bunge) موثرترین اسانس انتخاب بود.توصیه کاربردی/ صنعتی: اسانس مرزه به عنوان یک طعم دهنده و نگهدارنده طبیعی می تواند جایگزین نگهدارنده های سنتزی در صنعت غذا به خصوص تولید و فرآوری گوشت به کار برده شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دادفر، شهره، قاسمی پیربلوطی، عبداله، میرلوحی، مریم، حجت الاسلامی، محمد، و حامدی، بهزاد. (1391). فعالیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی انحصاری ایران علیه باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداشده از گوشت. داروهای گیاهی، 3(1)، 35-40. SID. https://sid.ir/paper/193735/fa

Vancouver: کپی

دادفر شهره، قاسمی پیربلوطی عبداله، میرلوحی مریم، حجت الاسلامی محمد، حامدی بهزاد. فعالیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی انحصاری ایران علیه باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداشده از گوشت. داروهای گیاهی[Internet]. 1391؛3(1):35-40. Available from: https://sid.ir/paper/193735/fa

IEEE: کپی

شهره دادفر، عبداله قاسمی پیربلوطی، مریم میرلوحی، محمد حجت الاسلامی، و بهزاد حامدی، “فعالیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی انحصاری ایران علیه باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداشده از گوشت،” داروهای گیاهی، vol. 3، no. 1، pp. 35–40، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193735/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button