Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,377
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,437
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دریافتهای غذایی دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 168

چکیده

 سابقه و هدف: دانش آموزان که درصد قابل ملاحظه ای از جمعیت در حال رشد را تشکیل می دهند به علت خصوصیات جسمانی روانی بسیار آسیب پذیر بوده ولی از طرف دیگر بسیار مستعد فراگیری نیز می باشند. لذا تامین غذای سالم و بهداشتی و جبران کمبودهای غذایی احتمالی در سنین مدرسه ضمن آنکه کودکان و نوجوانان را برای گذراندن موفقیت آمیز دوران تحصیل یاری می رساند, به سبب تاثیر بر فعالیتهای ذهنی و هوشی آنان بازده آموزشی مدرسه را نیز ارتقا می دهد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی, 7610 دانش آموز از 19 منطقه آموزش و پرورش تهران بمنظور تعیین غذاهای دریافتی در مدارس مورد مطالعه قرار گرفتند. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه و با مصاحبه حضوری از دانش آموزان انجام شد و الگوی مصرف غذا در آنها تعیین گردید. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که 6.9% از دانش آموزان بدون صرف صبحانه به مدرسه می رفتند و 17.7% از آنها غذای میان وعده مصرف نمی کردند. الگوی مصرف صبحانه برای 45.7% از دانش آموزان مواد غذایی مرسوم مثل نان, پنیر و چای و حدود 42% شیر و شیر کاکائو بود. بیشترین مصرف غذای میان وعده ای مجاز بیسکوییت و کلوچه (47.8%) و میوه و آب میوه (38.9%) بود. در مجموع 14.2% از دانش آموزان از غذاهای غیرمجاز تغذیه می شدند و کمترین مصرف از گروه خشکبار بود به نحوی که مصرف چند قلم از غذاهای غیر مجاز 3 برابر مصرف خشکبار بود. نتیجه گیری: برنامه غذایی مدارس یکی از عوامل مهمی است که می تواند در رفع مشکلات تغذیه ای و سلامتی سنین مدرسه موثر باشد. یافته های این تحقیق نشان داد علیرغم آموزشهای لازم توسط مربیان بهداشت مدارس به دانش آموزان هنوز باید اهمیت صبحانه بعنوان اصلی ترین وعده غذایی و همچنین خوردن غذای میان وعده ای و اجتناب از مصرف غذاهای غیرمجاز برای کودکان, والدین و آموزگاران شرح داده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهیلی آزاد، علی اکبر، نورجاه، ناهید، و علمدار، الهه. (1384). بررسی دریافتهای غذایی دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر تهران. پژوهش در پزشکی، 29(2)، 165-168. SID. https://sid.ir/paper/42024/fa

    Vancouver: کپی

    سهیلی آزاد علی اکبر، نورجاه ناهید، علمدار الهه. بررسی دریافتهای غذایی دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر تهران. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1384؛29(2):165-168. Available from: https://sid.ir/paper/42024/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر سهیلی آزاد، ناهید نورجاه، و الهه علمدار، “بررسی دریافتهای غذایی دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر تهران،” پژوهش در پزشکی، vol. 29، no. 2، pp. 165–168، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/42024/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا