مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,984
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

673
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون دانشجویان سالم

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 زمینه و هدف: پرفشاری خون یکی از علل اصلی مرگ و میر است. طبق مطالعات کنترل شده, کاهش فشارخون دیاستولی با کاهش سکته مغزی و بیماری ها‏ی قلبی همراه است. مطالعات موجود نشان داده اند پلی فنول های موجود در انگور می توانند پیشرفت آترواسکلروز را به تعویق اندازند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون در افراد سالم بود.مواد و روش ها‏: این مطالعه از نوع مداخله ای همراه با گروه کنترل بود. 40 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به طور مساوی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. گروه مورد روزانه 500 گرم انگور قرمز طی یک ماه مصرف نمودند. فشارخون دانشجویان در ابتدا و انتها‏ی مطالعه تعیین شد. جهت مقایسه میانگین تغییرات فشارخون قبل و بعد از مطالعه و مقایسه میانگین فشارخون بین دو گروه به ترتیب از آزمون ها‏ی t زوجی و t مستقل استفاده شد.یافته ها‏: میانگین تغییرات فشارخون سیستولی در گروه مورد و شاهد به ترتیب 12.71±3 و 7.07±1.66 میلی متر جیوه بود و اختلاف معنی دار مشاهده نشد. تغییرات حاصل در فشارخون دیاستولی از نظر آماری معنی دار بود (p=0.04).نتیجه گیری: مصرف انگور قرمز باعث کاهش معنی دار فشار خون دیاستولی شد. شاید علت معنی دار نبودن یافته ها‏ی مربوط به فشار خون سیستولی مدت کوتاه مطالعه و بررسی افراد سالم باشد که معمولا سازوکار ها‏‏ی موثرتر و کارآمدتری در هموستاز بدن, جهت مقابله با هر گونه افزایش یا کاهش فشارخون دارند. از طرفی, بهبود پروفایل متابولیکی علاوه بر رژیم غذایی, که معمولا تاثیراتش در درازمدت قابل مشاهده است, نیازمند شیوه زندگی سالم و عوامل دیگر نیز هست.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بحرینیان، مریم، انتظاری، محمدحسن، عادل نیا، الهام، شیرانی، فاطمه، یاران، مجید، و حسن زاده، اکبر. (1391). بررسی تاثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون دانشجویان سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 11(1 (پی در پی 42))، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/71418/fa

    Vancouver: کپی

    بحرینیان مریم، انتظاری محمدحسن، عادل نیا الهام، شیرانی فاطمه، یاران مجید، حسن زاده اکبر. بررسی تاثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون دانشجویان سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1391؛11(1 (پی در پی 42)):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/71418/fa

    IEEE: کپی

    مریم بحرینیان، محمدحسن انتظاری، الهام عادل نیا، فاطمه شیرانی، مجید یاران، و اکبر حسن زاده، “بررسی تاثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون دانشجویان سالم،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 11، no. 1 (پی در پی 42)، pp. 67–78، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا