Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر اسید ایکوزاپنتاانوئیک و اسید دوکوزاهگزاانوئیک بر قندخون، تری گلیسرید و فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 زمینه: به نظر می رسد روغن ماهی در کاهش خطر عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند تری گلیسرید و فشار خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو نقش دارد. اما این که کدام جزء این روغن (EPA یا DHA) باعث این اثر می شود, مشخص نیست. به همین منظور, مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر EPA و DHA بر قندخون ناشتا, تری گلیسرید و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو صورت گرفت.مواد و روش ها: مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی سه سو کور کنترل شده با دارونما بر روی 60 زن و مرد مبتلا به دیابت نوع دو با میانگین سنی 65-30 سال انجام شد. افراد به طور تصادفی به مدت 12 هفته روزانه یک گرم EPA, DHA یا روغن کانولا استفاده کردند. قندخون ناشتا, تری گلیسرید و فشارخون قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شدند. اطلاعات با استفاده از آزمون repeated measure مورد ارزیابی قرار گرفتند.یافته ها: 23 زن و 22 مرد با میانگین سنی 54.9±2.8 مطالعه را به پایان رساندند. میزان FBS و تری گلیسرید در هیچ یک از گروه ها در انتهای مداخله در مقایسه با ابتدای آن تفاوتی نداشت (p>0.05). میزان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در هر سه گروه کاهش یافت (به ترتیب p=0.0015 و p=0.000). اما اختلاف بین آن ها معنی دار نبود (p>0.05).نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد دریافت روزانه 1 گرم EPA یا DHA در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 اثری بر قند خون ناشتا, تری گلیسرید, فشار خون سیتولیک و دیاستولیک ندارد. این مطالعه اولین مطالعه ای است که به مقایسه اثر اجزای روغن ماهی در بیماران دیابتی پرداخته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی سلیمان، فاطمه، جزایری، شیما، اقتصادی، شهریار، وفا، محمدرضا، گوهری، محمودرضا، نیکوسخن، امیرکامران، رجب، اسداله، حیدری، ایرج، و پهلوانی، ناصح. (1394). مقایسه اثر اسید ایکوزاپنتاانوئیک و اسید دوکوزاهگزاانوئیک بر قندخون, تری گلیسرید و فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. طب جنوب، 18(1)، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/33720/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی سلیمان فاطمه، جزایری شیما، اقتصادی شهریار، وفا محمدرضا، گوهری محمودرضا، نیکوسخن امیرکامران، رجب اسداله، حیدری ایرج، پهلوانی ناصح. مقایسه اثر اسید ایکوزاپنتاانوئیک و اسید دوکوزاهگزاانوئیک بر قندخون, تری گلیسرید و فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. طب جنوب[Internet]. 1394؛18(1):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/33720/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عزیزی سلیمان، شیما جزایری، شهریار اقتصادی، محمدرضا وفا، محمودرضا گوهری، امیرکامران نیکوسخن، اسداله رجب، ایرج حیدری، و ناصح پهلوانی، “مقایسه اثر اسید ایکوزاپنتاانوئیک و اسید دوکوزاهگزاانوئیک بر قندخون, تری گلیسرید و فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” طب جنوب، vol. 18، no. 1، pp. 27–36، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/33720/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا