مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بسته بندی نان تست با فیلم نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس بر کیفیت و ماندگاری آن

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 110

چکیده

 سابقه و هدف: استفاده از بسته بندی مناسب, روشی موثر بر کاهش روند بیاتی نان و سایر فرآورده های نانوایی است. در این پژوهش اثر بسته بندی با دو فیلم نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس با ضخامت های 45 و 50 میکرومتر بر کاهش بیاتی و افزایش ماندگاری نان تست معمولی بررسی شد.مواد و روش ها: میزان رطوبت, سفتی بافت, خواص حرارتی (آنتالپی ذوب یخ و انتالپی ذوب نشاسته رتروگرید شده) و گسترش آلودگی کپکی نان های بسته بندی شده در فیلم های نانوکامپوزیت هر دو روز یک بار در مدت 10 روز نگهداری در دمای محیط اندازه گیری و با نان نگهداری شده در بسته بندی معمولی (شاهد) مقایسه شد.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از فیلم های نانوکامپوزیت برای بسته بندی نان تست, باعث افزایش ماندگاری رطوبت نسبت به نمونه شاهد می شود. مطالعه خواص حرارتی نان های تست نشان داد که آنتالپی ذوب یخ در نان شاهد کمتر از سایر نمونه ها بود ولی آنتالپی ذوب کریستال های تشکیل شده در اثر بیاتی در نان های شاهد نسبت به نمونه های بسته بندی شده در فیلم های نانوکامپوزیت افزایش یافت که این نشان دهنده گسترش بیشتر بیاتی در نان شاهد است. رشد کپک ها در پایان زمان نگهداری در کلیه نمونه ها افزایش یافت و فیلم های نانوکامپوزیت به دلیل حفظ بیشتر رطوبت نان قادر به مهار کپک ها نبودند.نتیجه گیری: فیلم های نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس بیاتی نان تست را به تاخیر انداختند ولی نتوانستند رشد کپک ها را در نان کنترل کنند. بنابراین در صورت استفاده از این نوع بسته بندی ها برای نان و محصولات مشابه, افزودن ترکیبات ضدمیکروبی به فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیت ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کشاورزیان، فاطمه، بدیعی، فوژان، سیدین اردبیلی، سیدمهدی، هاشمی، مریم، احمدی، زاهد، و حسینی، سیدابراهیم. (1393). اثر بسته بندی نان تست با فیلم نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس بر کیفیت و ماندگاری آن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(1)، 103-110. SID. https://sid.ir/paper/394385/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورزیان فاطمه، بدیعی فوژان، سیدین اردبیلی سیدمهدی، هاشمی مریم، احمدی زاهد، حسینی سیدابراهیم. اثر بسته بندی نان تست با فیلم نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس بر کیفیت و ماندگاری آن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(1):103-110. Available from: https://sid.ir/paper/394385/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کشاورزیان، فوژان بدیعی، سیدمهدی سیدین اردبیلی، مریم هاشمی، زاهد احمدی، و سیدابراهیم حسینی، “اثر بسته بندی نان تست با فیلم نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس بر کیفیت و ماندگاری آن،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 103–110، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button