مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات شیمیایی تقریبی و الگوی الکتروفورتیک پروتئین گوشت ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) در دریای عمان

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 23

چکیده

 ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) یکی از گونه های عمق زی دریای عمان بوده و تاکنون مطالعات محدودی روی ارزش غذایی آن انجام شده است. در این تحقیق ترکیبات شیمیایی, الگوی اسیدهای چرب موجود در روغن با استفاده از کروماتوگرافی گازی و عنصر فسفر (با روش رنگ سنجی) در بافت عضله این ماهی مورد مطالعه قرار گرفت. علاوه بر این, الگوی پروتئین بافت عضله به روش الکتروفورز ژل پلی آکریلامید (SDS-PAGE) انجام گردید. ترکیبات شیمیایی فیله ماهی برابر %79.32±0.299 رطوبت, %18.19±0.145 پروتئین, %1.01±0.145 چربی و %1.43±0.047 خاکستر در وزن مرطوب محاسبه شد. مقدار کل اسیدهای چرب اشباع, اسیدهای چرب تک غیراشباع و اسیدهای چرب چند غیراشباع به ترتیب %39.54±0.272, 37.66±0.161 و %23.56±0.369 محاسبه شدند. در میان اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA), مقدار اسیدچرب DHA (%9.43±0.345) بیشتر از اسیدچرب EPA (%1.16±0.051) مشاهده شد (p<0.05). محتوای فسفر 260.73±0.134 میلی گرم در 100 گرم وزن مرطوب محاسبه شد. در آنالیز SDS-PAGE فیله ماهی, تعداد 11 باند در دامنه 10 تا 200 کیلودالتون مشخص شد که در این میان زنجیره سنگین میوزین (MHC) متراکم ترین و سنگین ترین باند را به خود اختصاص داد. طبق ارزش غذایی بسیار بالا و چربی کم گوشت ماهی شوریده دهان سیاه, احتمالا این منبع غذایی جهت تولید فرآورده هایی همچون فیله منجمد و سوریمی مناسب است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسینی شکرابی، سیدپژمان، حسینی، سیدابراهیم، سلطانی، مهدی، کمالی، ابوالقاسم، و ولی نسب، تورج. (1392). تعیین ترکیبات شیمیایی تقریبی و الگوی الکتروفورتیک پروتئین گوشت ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) در دریای عمان. بهداشت مواد غذایی، 3(1 (پیاپی 9))، 111-23. SID. https://sid.ir/paper/403999/fa

Vancouver: کپی

حسینی شکرابی سیدپژمان، حسینی سیدابراهیم، سلطانی مهدی، کمالی ابوالقاسم، ولی نسب تورج. تعیین ترکیبات شیمیایی تقریبی و الگوی الکتروفورتیک پروتئین گوشت ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) در دریای عمان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(1 (پیاپی 9)):111-23. Available from: https://sid.ir/paper/403999/fa

IEEE: کپی

سیدپژمان حسینی شکرابی، سیدابراهیم حسینی، مهدی سلطانی، ابوالقاسم کمالی، و تورج ولی نسب، “تعیین ترکیبات شیمیایی تقریبی و الگوی الکتروفورتیک پروتئین گوشت ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) در دریای عمان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 1 (پیاپی 9)، pp. 111–23، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403999/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button