Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,737
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون و تولید کیک برای افراد دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 201

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به اینکه کیک به عنوان یک میان وعده بالاترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده و همچنین به دلیل نیاز افراد دیابتی به غذاهای رژیمی, تحقیق حاضر با اهداف فرمولاسیون و تولید کیک رژیمی, مقایسه ویژگیهای شیمیایی و حسی کیک رژیمی با کیک شاهد و تعیین نمایه گلیسمی آنها در بیماران دیابتی نوع II انجام گرفت. مواد و روشها: فرمولاسیون به روش اکتشافی, ارزیابی حسی به روش تجربی و آزمون نمایه گلیسمی کیکها به روش کارآزمایی بالینی صورت گرفت. آزمونهای شیمیایی طبق روشهای استاندارد ایران وانجمن رسمی شیمی تجزیه, ارزیابی حسی به روش آزمون ترجیح دو تایی با بهره گیری از گروه ارزیاب خانگی توسط 30 بیمار دیابتی و تعیین نمایه گلیسمی کیکها در 7 نفر از افراد دیابتی نوع II در مقایسه با استاندارد نان سفید به عمل آمد. هر یک از افراد, پس از یک شب ناشتا بودن با فاصله زمانی 3 روز به اندازه ای نان سفید یا کیک آزمایشی را دریافت کردند که حاوی 50 گرم کربوهیدارت باشد و پاسخ قند خون در دقایق صفر, 60 و 120 پس از مصرف با روش گلوکز اکسیداز اندازه گیری شد. یافته ها با آزمون های t-test مستقل و بینومیل دو طرف تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: یافته ها نشان داد که میزان خاکستر, رطوبت, کالری و قند ساده در دو نوع کیک با یکدیگر تفاوت معنی داری دارند. میزان کاهش کالری در کیک رژیمی حدود 6/22% بود. علاوه بر این, از نظر حسی بین دو نوع کیک تفاوت معنی داری وجود نداشت. نمایه گلیسمی کیک رژیمی و شاهد به ترتیب عبارت بودند از: 93/22±96/77 و 112.63±35.19 که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود. نتیجه گیری و توصیه ها: امکان تولید کلیک رژیمی فاقد ساکارز توسط جایگزین های مناسب با ویژگی حسی مطلوب و نمایه گلیسمی پایین در کشور وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فکری، بهرام، آذر، مهین، و مظلومی، محمدتقی. (1382). فرمولاسیون و تولید کیک برای افراد دیابتی. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 8(3 (پی در پی 33))، 197-201. SID. https://sid.ir/paper/419441/fa

    Vancouver: کپی

    فکری بهرام، آذر مهین، مظلومی محمدتقی. فرمولاسیون و تولید کیک برای افراد دیابتی. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1382؛8(3 (پی در پی 33)):197-201. Available from: https://sid.ir/paper/419441/fa

    IEEE: کپی

    بهرام فکری، مهین آذر، و محمدتقی مظلومی، “فرمولاسیون و تولید کیک برای افراد دیابتی،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 8، no. 3 (پی در پی 33)، pp. 197–201، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419441/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا