مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

352
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر چند نوع آدامس بر pH پلاک دندانی

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 242

چکیده

 سابقه و هدف: گرچه مناسب ترین روش مکانیکی جهت کاهش پلاک دندانی استفاده از مسواک و نخ دندان است, اما به علت موثر نبودن این روش ها به میزان کافی, استفاده از روش های دیگری مانند جایگزینی شیرین کننده های زایلیتول و سوربیتول با ساکارز در محصولاتی مانند آدامس نیز مورد توجه قرار گرفته اند. این پژوهش با هدف بررسی اثر انواع آدامس های حاوی زایلیتول, کلسیم و زایلیتول و سوربیتول بر تغییرات pH پلاک دندانی انجام گرفت.مواد و روشها: تحقیق به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور و به صورت متقاطع بر روی 10 نفر از دانشجویان دختر 20 تا 30ساله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد انجام شد. تغییرات پلاک پس از مصرف 4 نوع آدامس حاوی زایلیتول, سوربیتول, زایلیتول+ کلسیم, سقز و محلول ساکارز 10% به عنوان گروه کنترل در دوره های پیگیری توسط دستگاه PH Meter اندازه گیری شد. جهت مقایسه pH در هر زمان بین مواد مختلف از آزمون Cried-mann و جهت مقایسه دو به دوی گروهی از آزمون های Wilcoxon-signed rank و Bonferroni-Adjustment استفاده شد.یافته ها: زایلیتول بالاترین میانگین pH پلاک را طی زمان به خود اختصاص داد که این افزایش pH در دقیقه 7 به حداکثر مقدار خود رسید. سقز کمترین pH را در تمام دقایق نشان داد, که این میزان در دقیقه 2 به حداکثر مقدار خود رسید و تا دقیقه 60 تغییرات ناچیزی را در افزایش pH پلاک از خود نشان داد. این اختلاف بین هر 4 نوع ماده معنی دار بود (P<0.001).نتیجه گیری: مصرف آدامس بعد از خوردن شربت قند باعث افزایش قابل ملاحظه pH پلاک ظرف 7 دقیقه تا حد نرمال اولیه شد. اثر آدامس زایلیتول به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از بقیه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزاخانی، محبوبه، امیری سیاوشانی، مانوشا، و سیداخوان، پریسا. (1392). بررسی تاثیر چند نوع آدامس بر pH پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 31(4 (پی در پی 100))، 235-242. SID. https://sid.ir/paper/496171/fa

    Vancouver: کپی

    میرزاخانی محبوبه، امیری سیاوشانی مانوشا، سیداخوان پریسا. بررسی تاثیر چند نوع آدامس بر pH پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1392؛31(4 (پی در پی 100)):235-242. Available from: https://sid.ir/paper/496171/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه میرزاخانی، مانوشا امیری سیاوشانی، و پریسا سیداخوان، “بررسی تاثیر چند نوع آدامس بر pH پلاک دندانی،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 31، no. 4 (پی در پی 100)، pp. 235–242، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/496171/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button