Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

763
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

296
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی نایسین بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP)

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 68

کلیدواژه

ماهی قزل آلا (Oncorhynchus mykiss)Q2
بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP)Q2

چکیده

 در این مطالعه اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی نایسین در 3 سطح 0, 0.15 و 0.25 گرم در کیلوگرم در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده با اتمسفر اصلاح شده (50 درصد نیتروژن, 45 درصد دی اکسیدکربن و 5 درصد اکسیژن) و بسته بندی در خلاء (تیمار شاهد) در مدت 20 روز نگهداری در دمای یخچال (1±4 درجه سانتی گراد) مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش, شاخص های شیمیایی فساد (عدد پراکسید, میزان تیوباربیتوریک اسید, مقدار بازهای ازته فرار و (pH, پارامترهای میکروبی (شمارش کلی باکتری ها, شمارش باکتری های سرماگرا و باکتری های اسید لاکتیک) و همچنین ویژگی های حسی فیله ها شامل فاکتورهای بو, رنگ, بافت و قابلیت پذیرش کلی در روزهای 0, 4, 8, 12 و 16 دوره نگهداری مورد سنجش قرار گرفت. تیمار نایسین 0.25 گرم در کیلوگرم با میزان شاخص عدد پراکسید, میزان تیوباربیتوریک اسید, مقدار بازهای ازته فرار و pH به ترتیب برابر 9.95 (میلی اکی والان اکسیژن بر کیلوگرم گوشت ماهی), 1.19 (میلی گرم مالون آلدهید بر کیلوگرم گوشت ماهی), 30.4 (میلی گرم نیتروژن در 100 گرم گوشت ماهی) و 6.73 و از نظر پارامترای میکروبی (شمارش کلی باکتری ها, شمارش باکتری های سرماگرا و باکتری های اسید لاکتیک) به ترتیب برابر 6.64, 6.91 و  logcfu/g 5.81به طور معنی داری کم ترین تیمار از نظر شاخص های ذکرشده نسبت به سایر تیمارها بود. همچنین از نظر ویژگی های حسی فیله ها شامل فاکتورهای بو, رنگ, بافت و قابلیت پذیرش کلی به ترتیب با امتیاز (5, 5.4, 5.4 و 5.3) بیش ترین تیمار از نظر ویژگی های حسی بود. بر اساس حداکثر سطح توصیه شده برای این پارامترها, حداکثر زمان ماندگاری برای این فیله ها, 16 روز بود. بنابر نتایج به دست آمده از این پژوهش, استفاده از نایسین و بسته بندی فیله ها با اتمسفر اصلاح شده بر بهبود کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در زمان نگهداری در یخچال اثر مثبت داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شاملوفر، مهشید، حسینی، سیدابراهیم، کمالی، ابوالقاسم، مطلبی، عباسعلی، پورغلام، رضا، و صفری، رضا. (1393). اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی نایسین بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 8(1 (پیاپی 29))، 55-68. SID. https://sid.ir/paper/496439/fa

    Vancouver: کپی

    شاملوفر مهشید، حسینی سیدابراهیم، کمالی ابوالقاسم، مطلبی عباسعلی، پورغلام رضا، صفری رضا. اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی نایسین بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1393؛8(1 (پیاپی 29)):55-68. Available from: https://sid.ir/paper/496439/fa

    IEEE: کپی

    مهشید شاملوفر، سیدابراهیم حسینی، ابوالقاسم کمالی، عباسعلی مطلبی، رضا پورغلام، و رضا صفری، “اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی نایسین بر فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 55–68، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/496439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا