مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

950
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد میکروبی عصاره سماق با پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی بر گوشت قرمز در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده و معمولی

صفحات

 صفحه شروع 192 | صفحه پایان 205

چکیده

 پیش زمینه و هدف: گوشت گاو به دلیل داشتن مواد مغذی ضروری, مستعد فساد میکروبی بوده و در طبیعت دچار فساد می گردند. امروزه بسیاری از مصرف کنندگان, به دلیل اثرات جانبی نگه دارنده های شیمیایی نظیر سرطا ن زایی و ناقص الخلقه زایی متقاضی استفاده از جایگزین های طبیعی آن ها می باشند.مواد و روش ها: در این مطالعه اثر عصاره آبی-الکلی سماق (2 درصد و 4 درصد), اسانس آویشن شیرازی (1 درصد) و کیتوزان به تنهایی و به شکل ترکیبی بر خصوصیات میکروبی گوشت قرمز در بسته بندی معمولی و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (80 درصد اکسیژن و 20 درصد دی اکسید کربن) در دمای یخچال موردبررسی قرار گرفتند. نمونه ها به مدت 20 روز در دمای چهار درجه نگه داری و در روزهای صفر, چهار, هشت, 16 و 20 مورد آزمایش قرار گرفتند.یافته ها: کاهش معنی داری در شمارش کلی باکتری ها, باکتری های اسیدلاکتیک, گونه های سودوموناس, خانواده انتروباکتریاسه و کپک-مخمر در همه تیمار ها نسبت به تیمار کنترل در طول زمان نگه داری مشاهده گردید. بیشترین اثر ضد میکروبی در تیمار کیتوزان, عصاره سماق 4 درصد و اسانس در شمارش کلی باکتریها (3.69 و 4.04 log CFU/g (لگاریتم شمارش کلنی/ گرم) کاهش در مقایسه با کنترل), انتروباکتریاسه (3.61 و 3.73 log CFU/g در مقایسه با کنترل) و باکتری های اسیدلاکتیک (2.67 و 2.53 log CFU/g کاهش) به ترتیب در بسته بندی معمولی و اتمسفر اصلاح شده یافت گردید.بحث و نتیجه گیری: این نتایج پتانسیل کیتوزان, عصاره آبی-الکلی سماق و اسانس آویشن شیرازی را به عنوان نگه دارنده های طبیعی در دمای یخچال در بسته بندی معمولی و اتمسفر اصلاح شده پیشنهاد می دهد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مجدرلنگرودی، علی، و تاجیک، حسین. (1396). اثرات ضد میکروبی عصاره سماق با پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی بر گوشت قرمز در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده و معمولی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 28(3)، 192-205. SID. https://sid.ir/paper/64193/fa

Vancouver: کپی

مجدرلنگرودی علی، تاجیک حسین. اثرات ضد میکروبی عصاره سماق با پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی بر گوشت قرمز در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده و معمولی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1396؛28(3):192-205. Available from: https://sid.ir/paper/64193/fa

IEEE: کپی

علی مجدرلنگرودی، و حسین تاجیک، “اثرات ضد میکروبی عصاره سماق با پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی بر گوشت قرمز در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده و معمولی،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 28، no. 3، pp. 192–205، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64193/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button