Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1098
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1098

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    120-128
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    405
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به منظور افزایش درصد باز شدن گلچه ها، ماندگاری و کاهش تولید تولید اتیلن، پژوهشی در قالب یک آزمایش فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1382 در باغ ملک آباد مشهد انجام گردید. در این پژوهش پیازهای مریم به مدت 24 ساعت در غلظت های صفر، 50، 100 و 150 پی پی ام اسید جیبرلیک خیسانده شد و پس از کاشت و چیدن گل آذین ها، در انبار خنک (5oC) در معرض اتانول در 4 سطح صفر، 4، 6 و 8% قرار گرفتند. نتایج نشان داد که هر سه صفت، تحت تاثیر اسید جیبرلیک اتانول و اثر متقابل آنها قرار گرفت. در این رابطه اسید جیبرلیک با غلظت 100 پی پی ام، کمترین میزان تولید اتیلن را داشت و میزان تولید اتیلن را به 1.97 پی پی ام رساند که ضمن برتری چشمگیر بر سایر میانگین ها بر روی دو صفت دیگر نیز اثر بارزی داشت. همچنین اثر متقابل اسید جیبرلیک با غلظت 100 پی پی ام و اتانول 4% ضمن کاهش میزان تولید اتیلن، بر صفات درصد باز شدن گلچه ها و ماندگاری مریم، نسبت به بقیه تیمارها برتر بود. این تیمار تولید اتیلن را به 1.45 پی پی ام رساند و درصد باز شدن گلچه ها را به 47.3% و ماندگاری آنها را به 12.4 روز رساند. اثر متقابل اسید جیبرلیک با غلظت 50 پی پی ام و اتانول 4%، ماندگاری را به 13.5 روز رساند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 405

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    172-180
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    518
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

شرایط یکپارچگی بازار و قانون قیمت واحد برای دو محصول گوشت گوسفند و گوشت گوساله در پنج استان منتخب کشور، با استفاده از داده های فصلی سالهای 80-1371 مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از دو روش VAR نامقید و روش همجمعی VAR استفاده شد. نتایج نشان داد که در رابطه با گوشت گوساله، استانهای کرمان- خوزستان، خراسان- اصفهان و آذربایجان شرقی- خراسان دارای بازار یکسان هستند. رابطه علیت بین دو استان آذربایجان شرقی و خراسان دو طرفه بوده ولی در بقیه استانها یکطرفه است. بطوریکه قیمت در استان خوزستان تحت تاثیر استان کرمان و در استان اصفهان تحت تاثیر استان خراسان است. در رابطه با گوشت گوسفند تمامی استانها بغیر از مورد خوزستان- کرمان دارای بازار یکسان هستند. بعلاوه، شرایط قانون قیمت واحد در بلند مدت برای هیچ کدام از محصولات و در هیچ یک از استانها برقرار نیست.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 518

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    24-34
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    429
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

ارایه راهکارهای مدیریتی جهت تخفیف اثرات تنش شوری بر رشد و عملکرد محصولات زراعی می تواند امکان استفاده از آبهای با کیفیت پایین را در زمینه تولید فراهم سازد. این تحقیق با هدف تعیین حساسترین دوره فنولوژیک گندم به شوری و تاثیرپذیرترین جزء عملکرد دانه از طریق تجزیه علیت انجام شده است. آزمایش به شکل کشت در ماسه در قالب فاکتوریل و با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل چهار سطح شوری (شاهد، 200، 100 و 300 مول در متر مکعب از نسبت 1.10 کلرید کلسیم و کلرید سدیم) و سه دوره اعمال نمک (شامل اعمال نمک در سراسر فصل رشد، از مرحله دو برگی تا پایان مرحله گرده افشانی و از مرحله دو برگی تا مرحله غلاف رفتن) بود. نتایج حاصل از رابطه اونتوژنی مورد بررسی و ضرایب تجزیه علیت نشان داد که تعداد دانه در سنبله نسبت به متوسط وزن دانه، نقش موثرتری در عملکرد گندم داشت که نشان داد حساسیت گندم به شوری با گذشت زمان و در مرحله پر شدن دانه کاهش یافت. از سویی تعداد گلچه بارور در سنبلچه نیز اهمیت بیشتری در مقایسه با تعداد سنبلچه در سنبله داشت. بنابراین به نظر می رسد استفاده از راهکارهایی نظیر اختلاط مقطعی آب شور و شیرین در مراحل قبل از پر شدن دانه (مراحل تعیین تعداد دانه) می تواند در کاهش خسارت ناشی از تنش مفید باشد. همچنین مقایسه نتایج نشان داد که روش تجزیه علیت در مقایسه با روشهای تجزیه واریانس و روش ضرایب همبستگی ساده در مطالعه اجزای عملکرد، به ویژه در شرایط تنش کارآمدتر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 429

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    111-119
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    925
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

زیره سیاه گیاه بومی منطقه محدودی از غرب آسیا می باشد که مصارف دارویی و ادویه ای دارد. با فراهم شدن امکان تولید زراعی آن در ایران، جهت بهبود تولید این گیاه، مطالعه و شناخت عوامل موثر در کشت و کارایی اقتصادی ضروری به نظر می رسد. آزمایش در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار صورت گرفت که در آن وزن ریشه غده ای در چهارسطح (0.50- 0.01، 1.00- 0.51، 1.50- 1.01، 2.00- 1.51) بعنوان تیمار در نظر گرفته شد. ویژگی های رویشی و زایشی پس از انتقال گیاهان به مرحله زایشی اندازه گیری و بررسی شد. نتایج نشان داد که وزن ریشه غده ای زیره سیاه در شروع مرحله زایشی و عملکرد موثر است و بطور کلی ریشه های غده ای 0.50- 0.01 گرم توان رویش کمتری پس از جابجایی داشتند که در انتقال ریشه های غده ای زیره سیاه بایستی مورد توجه قرار گیرد. با در نظر گرفتن اینکه این غده ها 35.7 درصد از کل غده ها را در سال دوم اختصاص می دهند، اقدامات به زراعی و به نژادی در جهت تولید غده هایی با وزن مناسب در بهبود تولید زراعی زیره سیاه می تواند موثر باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 925

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    137-146
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    511
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف آب و نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در رقابت با علفهای هرز، آزمایشی بمدت دو سال و در بهار سالهای زراعی 1381 و 1382 در مزرعه تحقیقاتی موسسه آفات و بیماریهای گیاهی در کرج با سه عامل در قالب طرح اسپلیت فاکتوریل با 4 تکرار انجام شد. عوامل مورد بررسی عبارت بودند از: دور آبیاری به عنوان عامل اصلی با دو سطح و تیمارهای کود نیتروژن با دو سطح و تیمار کشت مخلوط ذرت و علفهای هرز نامبرده در 6 سطح به عنوان عاملهای فرعی. تجزیه مرکب نتایج نشان داد در تیمارهای رقابتی (کشت همراه ذرت و علفهای هرز) در کشت خالص ذرت، بالاترین مقدار در عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دیده می شود و پس از آن تیمار رقابت با سلمه و سپس تاج خروس قرار می گیرد. در تیماری که هر دو علف هرز وجود دارند، کمترین مقدار در عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دیده می شود. رابطه متقابل تیمارهای رقابتی و تیمار نیتروژن و همچنین تیمارهای رقابتی و تیمار دور آبیاری نشان داد که رقابت اعمال شده از سوی تاج خروس و تاج خروس همراه با سلمه بیشترین کاهش را در عملکرد و اجزای عملکرد ذرت نشان می دهد. راندمان مصرف آب درتاج خروس بیشتر از ذرت و در ذرت بیشتر از سلمه بود. راندمان مصرف آب در دور آبیاری 7 روزه بیشتر از دور 14 روزه بود. در شرایط تنش آبی و نیتروژن، عملکرد مطلوب کوانتومی هم کاهش یافت. در مجموع به نظر می رسد که ذرت، تنش آبیاری را بهتر از تنش نیتروژن تحمل می کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 511

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    72-80
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    496
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

پویایی بانک بذر علفهای هرز در چهار تیمار مختلف تناوب های آیش- ذرت ، جو- لوبیا، آیش- ذرت، جو- ذرت، آیش- ذرت- جو- چغندر قند و آیش- ذرت- جو- آیش با استفاده از طرح کرتهای کاملا تصادفی با 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تراکم و تنوع گونه ای بذور موجود در بانک بذر در سال آخر دوره تناوب در دو نوبت مورد بررسی قرار گرفت. اولین نمونه برداری قبل از کاشت محصول در تاریخ 81/2/19 (بهار) و نمونه برداری دوم پس از برداشت محصول در تاریخ 81/9/19 (پاییز) انجام گرفت. بیشترین گروه علف های هرز پهن برگ های یکساله بودند که متجاوز از 90 درصد کل تراکم علف های هرز را تشکیل می دادند. میانگین تراکم بذور موجود در لایه سطحی خاک (20-0 سانتی متر) در تناوب آیش- ذرت- جو- لوبیا در پایین ترین سطح قرار داشت و تناوب آیش- ذرت- جو- آیش بالاترین میزان بذر را دارا بود. بررسی تاثیر گیاه زراعی بر بانک بذر نشان داد که تراکم بذور موجود می تواند تحت تاثیر نوع گیاه زراعی نیز قرار گیرد و می توان از آن به عنوان یک راهکار در مدیریت تلفیقی علفهای هرز با استفاده از سرعت رشد گیاه زراعی در هشت هفته پس از کاشت و بستن کانوپی مانع از رشد علفهای هرز رشد، که این عدم رقابت سبب رشد سریعتر گیاه زراعی و استفاده بهتر از منابع می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 496

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    53-62
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1997
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

پنیر موزارلای کم رطوبت یا پتیزا از مهمترین پنیرهای نرم نرسیده ایتالیایی و از گروه پنیرهای پستافیلاتا یا دلمه قابل ارتجاع می باشد که به طور سنتی از شیر کامل و پرچرب گاو با عملیات مالشی و پلاستیکی کردن از لخته تازه در آب داغ بدست می آید و ساختمان فیبری بخصوص و همچنین ذوب و کشش خاصی دارد. اخیرا این پنیر به روش استارتری- آنزیمی و به میزان کمتری در مقایسه با پنیر پرورده (پیتزا) در ایران تولید می شود. این پنیر علاوه بر روش استارتری- آنزیمی، به روش اسیدی- آنزیمی نیز قابل تولید می باشد این پژوهش به منظور بررسی اثر دو نوع اسید خوراکی (اسید سیتریک و اسید لاکتیک) در سه سطح 5.3 pH، 5.6 و 5.8، بر خصوصیات کمی و کیفی پنیر تولیدی به روش اسیدی- آنزیمی و نیز مقایسه آن با خصوصیات پنیر استارتری- آنزیمی در pH=5.3 انجام گردید. میزان کلسیم، راندمان، الاستیسیته و در نهایت خصوصیات حسی (شامل عطر و طعم پنیر، رنگ و کشش پذیری پیتزا) مورد سنجش قرار گرفت و نتایج به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار آنالیز شد. نتایج حاصل نشان داد که نوع اسید و درجه pH تاثیر معنی داری بر میزان کلسیم، راندمان و کشش پذیری داشت (p<0.01). اثر متقابل pH و نوع اسید بر میزان کلسیم و الاستیسیته پنیر معنی دار بود (p<0.05) اما بر راندمان تاثیر معنی داری نداشت (p>0.05). نوع اسید و درجه pH بر کلیه خصوصیات حسی تاثیر معنی داری داشت (p<0.05) اما اثر متقابل pH و نوع اسید تنها برکشش پذیری پیتزا تاثیر معنی داری داشت (p<0.05) در حالیکه بر ویژگیهای حسی تاثیر معنی داری نداشت (p>0.05). در نهایت پیتزای حاصل از پنیر استارتری- آنزیمی در pH=5.3 و پیتزای حاصل از پنیر اسیدی- آنزیمی در pH=5.6 با (اسید سیتریک) بیشتر از سایر نمونه ها مورد پذیرش قرار گرفتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1997

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

صادقی سیدحمیدرضا

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    44-52
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    528
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

آمار دقیق در مورد میزان رسوب حاصل از فرسایش خاک در حوزه های آبخیز، برای طراحی سازه ها به منظور حفاظت آب و خاک ضروری است. از آنجایی که اندازه گیری رسوب در بسیاری از حوزه های آبخیز انجام نمی گیرد، لذا تهیه و یا شناسایی روشهای دقیق و مبتنی بر داده های موجود، همواره مورد نیاز مهندسین و مدیران می باشد. در این تحقیق، سعی گردیده تا اختلاف برخی از روشهای مورد استفاده در برآورد عامل فرسایندگی باران در مدلهای تخمین فرسایش سالانه خاک شامل AOF, EUSLE, Hudson, USLE و  USLE-Mدر حوزه آبخیز امامه مورد سنجش قرار گیرد. مقادیر عامل فرسایندگی سپس بر اساس روش کار ارایه شده در هر مدل و برای هر رگبار محاسبه و ضمن مقایسه با یکدیگر، کاربرد آنها در تخمین میزان رسوب ناشی از رگبارها ارزیابی گردید. نتایج ارزیابی ضمن تایید اختلاف معنی دار بین روشهای مورد استفاده در برآورد مقادیر عامل فرسایندگی، بر عدم وجود ارتباط معنی دار بین عامل فرسایندگی هر یک از روشها و مقادیر مشاهده ای رسوب رگبارها با حداکثر ضریب همبستگی 26% در خصوص روش محاسبه عامل فرسایندگی در مدل AOF دلالت دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 528

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    181-189
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    552
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

در این آزمایش ترکیب شیمیایی، ضرایب تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام (روش in situ) و ناپدید شدن شکمبه ای و روده ای (روش هضم سه مرحله ای آنزیمی) پروتئین خام دانه کلزای خام یا حرارت داده شده بررسی شد. حرارت دادن دانه های کلزا در آون در دماهای 120، 150 و 180 درجه سانتیگراد و به مدت زمان 2 و 3 ساعت انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که حرارت تاثیری بر ترکیب شیمیایی دانه کلزا نداشت. بخش سریع تجزیه (a) و کند تجزیه (b) ماده خشک و پروتئین خام دانه خام و دانه های حرارت داده شده تفاوت قابل ملاحظه ای نداشتند، اما ثابت نرخ تجزیه (c) ماده خشک و پروتئین خام دانه های حرارت داده شده در دمای 150 درجه سانتیگراد (3 ساعت) و 180 درجه سانتیگراد (2 ساعت) شدیدا کاهش یافت (به ترتیب 79 و 89 درصد کاهش در مقایسه با دانه خام). نسبت ناپدید شدن پروتئین خام در شکمبه نیز در این دو دما به طور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت (به ترتیب 50.5 و 73 درصد کاهش در مقایسه با دانه خام). نسبت ناپدید شدن روده ای پروتئین خام هضم نشده در شکمبه برای دانه های حرارت داده شده و خام مشابه همدیگر بود (به جز دانه های حرارت داده شده در دمای 150 درج سانتیگراد به مدت 3 ساعت که نسبت به دانه های خام، قابلیت هضم پروتئین خام آنها 31 درصد افزایش نشان داد (P<0.05). نسبت ناپدید شدن پروتئین خام در کل دستگاه گوارش برای دانه های خام و حرارت داده شده در دمای 120 درجه سانتیگراد (3 ساعت) و دمای 150 درجه سانتیگراد (2 ساعت) بیشترین مقدار (به ترتیب 0.91، 0.90 و 0.90) و برای دانه های حرارت داده شده در 180 درجه سانتیگراد (2 ساعت) کمترین مقدار (0.34) بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 552

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    63-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    669
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

شدت بیاتی نان های اصلی ایران، شامل: بربری، سنگک، تافتون و لواش، طی چهار روز نگهداری در دمای اتاق بررسی شد. بدین منظور تغییر مواد جامد محلول، رطوبت، نشاسته محلول، قدرت تورم مغز نان، و همچنین ویژگی های فارینوگرافی، آمیلوگرافی، ویسکوالا ستوگرافی و حسی آنها در طی مدت نگهداری، ارزیابی شدند. نتایج حاصل نشان می دهد که روشهای شیمیایی فقط برای نان بربری مناسبند؛ زیرا مقدار نمونه مورد نیاز، بعلت نازکی زیاد سایر نان ها، قابل استخراج و بررسی نمی باشد. تعیین قدرت تورم مغز نان بربری، به عنوان بهترین روش شیمیایی شناخته شد؛ زیرا این روش همبستگی عالی با روش حسی (r=0.98)؛ حساسیت بالا؛ هزینه پایین و همچنین سرعت بالایی برخوردار است. آمیلوگراف و فارینوگراف هم برای ارزیابی نان های ایرانی مناسب نیستند، زیرا این آزمایش ها به مقدار زیادی نمونه از مغز نان نیاز دارند. ویسکوالاستوگراف، تغییرات نان های بربری و سنگک را طی مدت نگهداری بخوبی نشان داد، زیرا علاوه بر همبستگی بسیار خوب با روش حسی، از حساسیت بالایی نیز برخوردار است. اما این دستگاه، برای بررسی نان های تافتون و لواش مناسب نمی باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 669

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    147-158
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    676
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

این تحقیق به منظور بررسی اثرات تاریخ های مختلف کاشت بر مراحل رشد و نمو و عملکرد دانه دو رقم آفتابگردان روغنی در منطقه دامغان در سال زراعی 1381 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار پیاده گردید. در این آزمایش عامل رقم در دو سطح (رقم رکورد و زاریا) با عامل تاریخ کاشت در چهار سطح (4، 17 و 31 اردیبهشت و 12 خرداد) تلفیق گردید. در این مطالعه، تعداد روز از کاشت تا سبز شدن، ظهور طبق، گرده افشانی و رسیدگی فیزیولوژیک و همچنین ارتفاع و قطر ساقه، قطر طبق، تعداد دانه در طبق، وزن صد دانه، نسبت مغز به کل دانه، نسبت پوسته به مغز، درصد پوکی دانه در طبق و درصد خسارت پرندگان، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه مورد بررسی قرار گرفتند. تفاوت بین ارقام از نظر ارتفاع ساقه، قطر طبق، وزن صد دانه، نسبت پوسته به مغز و عملکرد دانه معنی دار بود ولی بقیه صفات مورد مطالعه تحت تاثیر رقم قرار نگرفتند. رقم رکورد از نظر صفات فوق بر رقم زاریا برتری داشت. تعداد روز از کاشت تا ظهور طبق و رسیدگی فیزیولوژیک، قطر ساقه، تعداد دانه در طبق، نسبت پوسته به مغز، درصد خسارت پرندگان، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه تحت تاثیر تاریخ کاشت قرار گرفت. همچنین تعداد روز از کاشت تا ظهور طبق، ارتفاع ساقه، نسبت پوسته به مغز، شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیکی تحت تاثیر اثر متقابل بین رقم و تاریخ کاشت قرار گرفت. در این آزمایش بیشترین عملکرد دانه مربوط به تاریخ کاشت 17 اردیبهشت و کمترین آن مربوط به تاریخ کاشت 12 خرداد و به ترتیب معادل 4237 و 3490 کیلوگرم درهکتار بود. عملکرد دانه در رقم رکورد نسبت به رقم زاریا 14.8 درصد افزایش نشان داد. با توجه به شرایط این آزمایش، کاشت رقم رکورد در اواسط اردیبهشت ماه در منطقه دامغان قابل توصیه می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 676

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    98-110
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    875
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

در این آزمایش ترکیب شیمیایی و ضرایب تجزیه پذیری، قابلیت هضم شکمبه ای- روده ای و مدلهای هضمی چهار گونه از گیاهان شور زیست (کوشیا، آتریپلکس، سیاه شور و دانارک) با استفاده از روش کیسه های نایلونی (in situ) تعیین شدند. این گیاهان از مراتع طبیعی جنوب استان خراسان، با رعایت شرایط استاندارد جمع آوری و خشک گردیدند (تعداد ده نمونه از هر منطقه). ترکیب شیمیایی این گیاهان شامل پروتئین خام، چربی خام، انرژی خام، خاکستر، دیواره سلولی بدون همی سلولز، نیتروژن غیر پروتئینی، کلسیم، فسفر ، سدیم، پتاسیم، کلر، مینزیوم، آهن، مس و سلنیوم با استفاده از روشهای استاندارد تعیین شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که کوشیا و آتریپلکس دارای مقادیر مناسب تری از پروتئین، انرژی، خاکستر، نیتروژن غیر پروتئینی، فسفر، سدیم، کلر و منیزیوم نسبت به سیاه شور و دانارک هستند. این گیاهان دارای مقدار زیادی سدیم، کلر، مس و سلنیوم بوده و از نظر عناصری همچون کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیوم فقیر می باشند. بخش سریع تجزیه ماده خشک و پروتئین خام کوشیا به ترتیب 0.31 و 0.35 و آتریپلکس به ترتیب 0.29 و 0.50 بود که اختلاف قابل توجهی با سیاه شور (0.53 و 0.55) و دانارک (0.56 و 0.66) داشت. تجزیه پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام دانارک از بقیه گیاهان مورد بررسی بیشتر بود. نسبت ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خاک کوشیا و آتریپلکس در شکمبه کمتر از سیاه شور و دانارک بود (P<0.05) و با افزایش نسبت ناپدید شدن روده ای ماده خشک و پروتئین هضم نشده در شکمبه جبران شد. دانارک دارای بیشترین نسبت ناپدید شدن چربی خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز و خاکستر در شکمبه بود (P<0.05). مدلهای هضمی ماده خشک و پروتئین خام گیاهان مورد بررسی در این آزمایش نشان داد که میزان ماده خشک و پروتئین خام گیاهان مورد بررسی در این آزمایش نشان داد که میزان ماده خشک و پروتئین خام سیاه شور به سرعت و ظرف مدت 12 ساعت پس از انکوباسیون در شکمبه، ناپدید شد. بخش با پتانسیل هضم پروتئین خام کوشیا بیشتر از دیگر گیاهان شور زیست مورد مطالعه در این آزمایش بود و دانارک دارای کمترین بخش غیر قابل هضم ماده خشک و پروتئین خام در شکمبه بود (به ترتیب 131.2 و 137 گرم در کیلوگرم). نتایج این آزمایش نشان داد که کوشیا و آتریپلکس دارای ترکیب شیمیایی و ارزش هضمی مناسب تری نسبت به سیاه شور و دانارک هستند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 875

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    81-89
تعامل: 
  • استنادات: 

    4
  • بازدید: 

    800
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

این مقاله، هزینه مبادله تامین اعتبارات توسط تولیدکنندگان کشاورزی در استان مازندران را برآورد نموده است. با استفاده از الگوهای اقتصاد سنجی، عوامل تاثیر گذار بر هزینه مبادله نیز تعیین گردیده است. داده های بکار رفته در تحقیق از نمونه ای شامل 258 نفر از برنج کاران استان مازندران جمع آوری گردید. نتایج این مطالعه نشان می دهد که هزینه مبادله وام گیرندگان معادل نرخ بهره 3.72 درصد می باشد. به عبارت دیگر هزینه مبادله، نرخ بهره موثر برای زارعین را از متوسط 13.67 درصد توافقی به 17.39 درصد افزایش داده است. نتایج برآوردهای اقتصاد سنجی این مطالعه نشان می دهد که با افزایش اندازه وام، هزینه مبادله دریافت وام به ازای هر واحد کاهش یافته است. همینطور، دسترسی زارعین به اطلاعات، هزینه مبادله را کاهش و افزایش فاصله زارعین تا مراکز دریافت وام منجر به افزایش هزینه مبادلی دسترسی به وام شده است. از نتایج بدست آمده می توان دریافت که بالا بودن هزینه مبادله در بازارهای مالی می تواند انگیزه های زارعین را برای ورود به این بازار از بین ببرد. به طور کلی یافته های این مطالعه نشان می دهد که هزینه مبادله می تواند یکی از مولفه های مهم در سیاستگذاری مالی در بخش کشاورزی باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 800

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 4 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    129-136
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    658
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

بخش کشاورزی یکی از بخش های عمده اقتصادی استان کرمان است. در این تحقیق با نمونه گیری از 273 بهره بردار و با استفاده از تخمین تابع تولید و قیمت محصولات و عوامل تولید، ارزش تولید نهایی عوامل تولید در محصولات پسته، خرما و مرکبات استان کرمان محاسبه شده است. بر اساس ارزش تولید نهایی و استفاده از اصول اقتصادی، تخصیص بیش از حد و کمتر از حد عوامل تولید در این محصولات بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که در وضع موجود تخصیص بسیاری از عوامل تولید بطور بهینه انجام نمی گیرد از اینرو تخصیص بهینه منابع می تواند منجر به افزایش سودآوری و درآمد کشاورزان گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 658

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    191-204
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    2262
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

به منظور بررسی امکان جایگزینی لگوم ها در سیستم تناوبی رایج در شمال خراسان (غلات- آیش) آزمایشی در دو ایستگاه تحقیقاتی شمال خراسان (ایستگاه تحقیقات منابع طبیعی شمال خراسان، سیساب- بجنورد و ایستگاه تحقیقات دیم شمال خراسان، برزل آباد- شیروان) طی سالهای زراعی 80-1379 و 81-1380 انجام شد. تیمارهای مورد آزمایش عبارت بودند از شش سیستم تناوبی شامل آیش- گندم؛ گندم- گندم؛ نخود- گندم؛ عدس- گندم؛ ماشک- گندم و یونجه یکساله- گندم که هر سال در سه تکرار اجرا شدند. به این منظور در سال اول آزمایش بر روی زمینی که سال قبل از آن غلات کشت شده بود یکی از 6 تیمار مربوطه (گندم، آیش، نخود، عدس، ماشک و یونجه یکساله) اعمال گردید. در سال دوم آزمایش نیز، بر روی این زمین گندم کشت شد. پیش از کشت گیاهان با نمونه گیری از اعماق مختلف خاک در شیروان (30-0 سانتی متری) و بجنورد (30-0 و 60-30 سانتی متری) میزان رطوبت خاک اندازه گیری شد. در پایان فصل زراعی نیز بیوماس و عملکرد گیاهان اندازه گیری گردید. نتایج حاصله از آزمایش در سال زراعی 80-1379 نشان داد که در هر دو منطقه نخود و عدس هیچگونه دانه ای تولید نکردند. در منطقه بجنورد لگوم های دانه ای بیوماس بیشتری به لگوم های علوفه ای (یونجه و ماشک) داشتند. در صورتیکه در منطقه شیروان دو محصول عدس و ماشک بیوماس بیشتری از دو لگوم دیگر تولید کردند. در هر دو منطقه بیوماس گندم نیز بیشتر از بیوماس لگوم ها بود. در سال زراعی 81-1380 در هر دو منطقه عملکرد و اجزای عملکرد گندم تحت تاثیر لگوم های کشت شده در سال قبل قرار نگرفت، ولی اثر منطقه بر برخی خصوصیات رشدی و اجزای عملکرد گندم معنی دار بود (p<0.01). در بجنورد اجزای رویشی گیاه گندم (نظیر تعداد پنجه در بوته و وزن خشک رویشی گیاه) و در شیروان اجزای زایشی آن (نظیر تعداد دانه در خوشه و وزن صددانه) رشد بهتری داشتند، که منجر به بهبود عملکرد گندم در ناحیه شیروان شد. به نظر می رسد که با توجه به شرایط بی ثبات نواحی دیم خیز ایران از نظر نزولات جوی و بویژه پراکنش نامناسب آن نمی توان با یک ارزیابی دوره ای کوتاه مدت در خصوص نقش لگوم ها در ثبات عملکرد گندم اتخاذ تصمیم نمود. لذا به نظر می رسد برای رسیدن به نتایج مطلوبتر و قضاوت صحیح ضروری است که اینگونه آزمایش ها در چندین دوره تناوبی مورد بررسی قرار گیرند تا نتایج حاصله از اعتبار بالاتری برخوردار باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2262

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    90-97
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    478
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

جدایه های ریزوبیوم لگومینوزارم بیوار ویسیه جمع آوری شده از دو منطقه گرگان و نیشابور از نظر توانایی حل فسفات، کارآیی همزیستی و تاثیرشان بر روی شاخص های رشد دو واریته باقلا (دهنو و برکت) در شرایط گلخانه ای مطالعه شدند. این آزمایش بصورت فاکتوریل با پنج تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج حاصله از تجزیه واریانس نشان داد که جدایه های ریزوبیوم لگومینوزارم یبوار ویسیه بر روی صفات اندازه گیری شده در هر دو واریته گیاه باقلا (وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه، وزن خشک گره، تعداد گره و فسفر کل گیاه) تاثیر معنی داری داشتند. واریته گیاهی و اثرات متقابل بین واریته و تیمارهای اعمال شده فقط بر روی فسفر کل گیاه تاثیر معنی داری داشتند. بطور کلی جدایه های ریزوبیوم لگومینوزارم جدا شده از منطقه گرگان با واریته برکت همزیستی بهتری را نشان دادند و جدایه های R65G و R63G از نظر کارایی همزیستی و توانایی حل فسفات نسبت به جدایه های دیگری برتری داشتند. نتایج حاصله از اندازه گیری توانایی حل فسفات نشان داد که جدایه های ریزوبیوم لگومینوزارم بیوار ویسیه جدا شده از هر دو منطقه گرگان و نیشابور توانایی حل فسفات داشتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 478

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    159-171
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    702
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

در طی سال های اخیر گندم توسط دولت از کشاورزان رشد چشمگیری داشته است. برای شناخت دیدگاه گندمکاران خراسان درباره علل افزایش خرید گندم توسط دولت، از داده های مقطعی سال زراعی 81-1380 استفاده شد. دیدگاه کشاورزان در زمینه افزایش خرید گندم توسط دولت در 5 گروه شامل عوامل طبیعی، عوامل مدیریتی، عوامل سیاست گذاری، عوامل ناشی از شرایط حاکم بر بازار و عوامل ترویجی تقسیم بندی شد. تجزیه و تحلیل داده های مربوط به این عوامل که با استفاده از آزمون خی دو انجام گرفت نشان داد که بارندگی های به موقع و کافی از مهمترین عوامل افزایش خرید گندم توسط دولت بوده است. از بین عوامل مدیریتی استفاده از کودهای شیمیایی و رعایت تناوب زراعی نقش موثری در افزایش تولید و به دنبال آن افزایش فروش گندم به دولت داشته است. از بین عوامل سیاستگذاری افزایش قیمت تضیمنی خرید گندم و از بین عوامل حاکم بر بازار نیاز مالی کشاورزان مهمترین عوامل تاثیر گذار بر افزایش خرید گندم توسط دولت بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 702

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    13-23
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    812
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

به منظور بررسی اثرات رقابتی تاج خروس بر عملکرد و اجزا عملکرد ذرت، آزمایشی در سال زراعی 81-80 بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل تراکم تاج خروس در پنج سطح (0، 2، 4، 6 و 12 بوته در متر مربع) و تراکم ذرت درسه سطح (7، 9 و 11 بوته در متر مربع) بصورت افزایشی اجرا شد. داده های مربوط به بیوماس و عملکرد اقتصادی ذرت در پاسخ به علف هرز تاج خروس در سطوح مختلف تراکم ذرت به مدل هیپربولیک راست گوشه سه پارامتره کوزینس برازش داده شدند. با توجه به پارامترهای بدست آمده از مدل، تلفات بیوماس ذرت در اثر رقابت تاج خروس در تراکمهای 7، 9 و 11 بوته در مترمربع ذرت به ترتیب 82، 46 و 32 درصد بود که با افزایش تراکم ذرت از 7 بوته به 11 بوته در متر مربع میزان تلفات عملکرد ذرت 60 درصد کاهش یافت. افزایش تراکم تاج خروس بطور معنی داری عملکرد دانه ذرت را نیز تحت تاثیر قرار داد و میزان تلفات عملکرد در تراکمهای 7، 9 و 11 بوته در متر مربع ذرت به ترتیب 52، 34 و 26 درصد بود. افزایش تراکم ذرت موجب کاهش 49 درصدی حداکثر تلفات عملکرد شد. داده های مربوط به اجزا عملکرد نیز نشان داد که افزایش تراکم تاج خروس بطور معنی داری طول بلال، قطر بلال، وزن بلال، تعداد ردیف در بلال و تعداد دانه در ردیف را کاهش داد ولی اثر معنی داری بر وزن صد دانه و شاخص برداشت نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که بطور کلی افزایش تراکم تاج خروس در واحد سطح موجب کاهش عملکرد دانه گردید بطوریکه کمترین عملکرد ذرت در تراکم پایین ذرت و بالاترین تراکم تاج خروس حاصل شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 812

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1105
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

آبیاری کوزه ای به عنوان یک روش قدیمی آبیاری گیاهان و درختان مخصوصا در مناطق خشک و نیمه خشک مطرح بوده است. به منظور بررسی اثر فشار آب و حجم کوزه در میزان تراوش از کوزه، آزمایشهایی در قالب طرح آماری کرت های خرد شده با 4 سطح مختلف فشار آب (فشارهای 20، 50، 100 و 200 سانتیمتر ستون آب) و 3 اندازه کوزه (0.5 لیتر، 5 لیتر و 15 لیتر) در محل آزمایشگاه هیدرولیک گروه آبیاری و آبادانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گردید و میزان تراوش آب از کوزه ها پس از 4 ساعت اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در هر فشار مختلف ستون آب، بین حجم کوزه و دبی آب عبوری از آن یک رابطه خطی وجود دارد به طوریکه در یک فشار آب ثابت هر حجم کوزه زیادتر باشد دبی تراوش کوزه نیز بیشتر است. لذا در مناطقی که امکان افزایش فشار آب در سیستم آبیاری کوزه ای وجود ندارد می توان از کوزه های بزرگ تر استفاده کرد تا دبی آبیاری افزایش یابد. همچنین در کوزه های با حجم یکسان، یک رابطه خطی بین فشار آب و دبی ترواش کوزه وجود دارد به گونه ای که با افزایش فشار آب، دبی تراوش کوزه نیز افزایش می یابد. بدین ترتیب در مواردیکه امکان استفاده از کوزه بزرگ تر وجود ندارد می توان با افزایش فشار آبیاری، دبی آبیاری را افزایش داد. ضمنا افزایش سطح تراوش کوزه ها نیز باعث افزایش دبی تراوش می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1105

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

SAEIDI GH.A. | SHARIF NABI B.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    13-21
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    259
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

New-edible oil genotypes of flax can have contribution in oil seed production. Powdery mildew (Oidium lini) is one of the flax diseases Isfahan region that completely infect the crop. The objective of this study was to investigate the effect of controlling the disease on seed yield and other agronomic traits of flax. In this study, 8 edible-oil genotypes along with a landrace variety of regular flax were evaluated in two adjacent experiments using randomized complete block design with 4 replications. In one of the experiment, the disease was completely controlled by spraying with Calixin in 3 times with interval of 15 days. However, in the other experiment, there was no controlling of the disease and the plants were infected in natural field conditions. The results showed that spraying with fungicide had a significant effect only on plant height (P<0.01) and 100-seed weight (P<0.05). Plant height and 100-seed weight (P<0.05). Plant height and 100-seed weight was decreased and increased, respectively due to spraying. There was no significant interaction effect between spraying and genotypes for any trait. Base upon the results of this experiment, the occurrence of powdery mildew at the final stages of growth in flax and at Isfahan climatical conditions, had no significant negative effect on agronomic traits such as seed yield.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 259

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    22-35
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    248
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

In this the effect of heating (roasting) of two varieties of whole soybeans (Sahar and Williams) on chemical composition, nitrogen fractions, degradability coefficients and ruminal-intestinal disappearance of dry matter (DM) and crude protein (CP) was determined. The grains were heated using a commercial instrument, 130-135°C. A portion of the grains was cooled immediately and the rest was steeped for 45 minutes. Heating the grains caused a significant (P<0.05) reduction of the buffer soluble nitrogen fraction compared to raw grains (79.5 and 76.3 percent decrease in Sahar and Williams, respectively) and steeping intensified it (87.0 and 86.9 percent in Sahar and Williams, respectively). Degradation rate constant (c) of DM and CP was significantly (P<0.05) reduced in roasted grains (75.0, 77.5 percent decrease in Sahar and 63.3, 73.0 percent decrease in Williams, respectively). This reduction was lower for steeped-roasted grains (38.8, 76.2 percent decrease in Sahar and 56.7, 73.1 percent decrease in Williams, respectively). The disappearance of ruminal DM and CP of roasted grains was significantly (P<0.05) reduced compared to the raw seeds (30.2, 58.5 percent decrease in Sahar and 23.1, 57.1 percent decrease in Williams, respectively), but intestinal disappearance of non-ruminal digestible of these nutrients was markedly (P<0.05) increased (11.4, 33.3 percent increase in Sahar and 26.3, 72.7 percent increase in Williams, respectively). Despite the reduction of ruminal disappearance of DM and CP of heated seads increase in intestinal disappearance of DM and CP was recorded and total tract disappearance of DM and CP was significantly (P<0.05) higher than raw grains.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 248

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

دبیری نجف قلی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    45-55
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1079
  • دانلود: 

    381
چکیده: 

این آزمایش به منظور تاثیر تغذیه کمکی کوتاه مدت در ابتدای شیردهی میش های عربی بر رشد و کیفیت پشم آنها و رشد بره های شیرخوار انجام گرفت. در این آزمایش با استفاده از یک طرح کاملا تصادفی از تعداد 36 راس میش نژاد عربی از گله داشتی (زایش پاییزه) مجمتع کشاورزی رامین دانشگاه شهید چمران استفاده شد. در فصل جفتگیری (اردیبهشت ماه) میش های یکنواخت از نظر سن (4±0.12 سال) و وزن به چهار گروه 9 راسی تقسیم شدند. یک گروه بعنوان شاهد خشک و سه گروه دیگر بصورت آبستن نگهداری شدند. بعد از زایش سه گروه میش های آبستن به مدت 30 روز به ترتیب با سه سطح مختلف غذای کمکی روزانه، 0، 350 و 700 گرم ولی مشابه از نظر کیفیت تغذیه شدند. هیچگونه اختلاف آماری از نظر وزن و امتیاز بدنی میش ها در هنگام زایش بین گروه های مختلف وجود نداشت (P>0.05). در هفته های 2، 4، 6، 8، 10 و 12 (زمان شیرگیری) پس از زایش همواره وزن و امتیاز بدنی میش های خشک بطور معنی داری (P<0.05) بیشتر از میش های شیرده بود و در بین سه گروه میش های شیرده اختلاف وزن مشهودی مشاهده نگردید. رشد روزانه پشم از دو هفته قبل از زایش تا زمان شیرگیری در میش های شیرده بطور معنی داری (P>0.05) کمتر از رشد پشم در دوره مشابه در میش های خشک بود. در بین میش های شیرده نیز گروه تغذیه شده با 750 گرم غذای کمکی دارای رشد پشم بیشتری نسبت به دو گروه دیگر بودند. قطر پشم در میش های خشک بطور معنی داری (P<0.05) بیشتر از آن در میش های شیرده بود، ولی هر سه گروه میش های شیرده اختلافی از نظر قطر پشم با یکدیگر نداشتند. علیرغم عدم اختلاف معنی دار وزن تولد و وزن 2 هفتگی بره ها در هر سه گروه، وزن در هفته های 4، 6، 8 و 10 بعد از تولد همواره در بره های میش های بدون تغذیه کمکی بطور معنی داری کمتر از بره های دو گروه میش تغذیه شده با غذای کمکی بود که این اختلاف ناشی از رشد کمتر (P<0.05) بره های متولد شده از میش های بدون تغذیه کمکی در دوره های دو هفته اول و دوم و شش هفته اول پس از زایش بود. نتایج فوق نقش مثبت تغذیه کمکی کوتاه مدت در اوایل شیردهی میش را روی رشد بره تا سن 6 هفتگی و وزن زنده نهایی آنها و تا حدودی رشد پشم (در میش های تغذیه شده با 700 گرم غذای کمکی) را نشان می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1079

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 381 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    46-56
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    260
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

The seeding damping-off and root rot diseases are the most important diseases of sugarbeet that produce a considerable damage on sugarbeet in Khorasan province annually. So investigation around this disease in necessary and important. Samples were taken from the fields in the major sugarbeet production areas. Out of 82 isolates collected from sugarbeet fields, 15 isolates were binucleate and 67 of them were multinucleate. Multinucleate isolates were tested with tester isolates to determine the type of anastomosis group (AG) revealed that out of 67 multinucleate isolates, 25 isolates belonged to AG4, 20 isolates to AG-2, 5 isolates to AG3, 3 isolates to AG1, 3 isolates to AG5 and 11 isolates did not react anastomos with any of the tester isolates. For pathogenecity test, one isolates from each anastomosis group of different areas was selected as representative. Pathogenecity test carried out at seeding and adult plant stages, indicating that the causal of seeding damping-off belonged to AG4 and the main causal of sugarbeet root rot betonged to AG2-2.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 260

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    57-68
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    253
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

Physicochemical characteristics of barley cultivars, harvested in Khorasan province were determined. In order to study the effects of the different barley based diets on broiler performance, nutrient digestibilities and apparent metabolizable energy corrected for nitrogen (AMEn), an experiment was conducted using 200 male broiler chickens form 8 to 28 days of age in a completely randomized design with 5×2 factorial arrangement. The first factor included different barley cultivars with 5 levels (CB-74-2, Kavireatenzie, Makoie, Reihan and Valfadjr) and the second factor was enzyme supplementation with 2 levels (0 and 0.1% of diet). Physical characteristics as compared to chemical composition- showed more significant differences between the cultivars. During experimental period, in despite of similar feed intake by birds, the chickens fed with diet containing CB-74-2 showed the greatest growth (P<0.01). Enzyme supplementation significantly increased weight gain (P<0.05) and reduced feed conversion rate (P<0.001). Dry matter, organic matter, fat digestibilities, nitrogen retention and AMEn were significantly (P<0.01) affected by barley cultivars and enzyme supplementation. The least fat digestibility and AMEn and also the most improvements in above mentioned parameters due to enzyme supplementation were observed in chicks fed diet based on Kavireatenize. According to these resutls; CB-74-2 showed the best weight gain and feed conversion rate and the positive effect of enzyme on fat digestibility and AMEn was the greatest for the diet containing the highest viscosity barley (Karvireatenize).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 253

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    69-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    269
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

Eight Holstein dairy cows averaging 32.5±3.2 milk per day, 78.9±25 days in milk and 566±46 of body weight in a change over design were assigned to 4 treatments, in 4 periods of 28 days (including 21 days adaptation + 7 days sampling). The dietary treatments were; 1) Tap water (ad lib); 2) Tap water (ad lib) + liquid whey (ad lib); 3) A mixture of tap water and liquid whey in a ratio of 1:1 (ad lib); 4) Liquid whey (ad lib). Cows were fed an isocaloric and isonitrogenus main diet twice daily. This diet was formulated based on NRC (2001) recommendations. Results showed that there was no significant difference between amounts of consumed liquids. The amount of consumed dry matter (DM) via liquids were significantly different (p<0.01).Total dry matter intake (DMI) and DMI from the main diet not different significantly between treatments. The applied treatments had no effect on milk production, total milk solids (%), fat (%), Lactose (%) and protein (%), except milk protein yield was significantly (p<0.01), different between the treatment. No difference was found between the treatments in milk fat yield an total milk solids. Rumen pH and blood metabolites (Total protein, Glucose and BUN) were not influenced by the treatment. Nutrient digestibilities were not affected by the experimental treatments. It was concluded that tiguld whey can be fed to diary cow without any adverse effect, although its applicability and economical aspects must be considered.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 269

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0