مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

953
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آموزش مبتنی بر مدل مراحل تغییر بر مصرف منظم صبحانه و میان وعده ناسالم در دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر قزوین

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 210

چکیده

 سابقه و هدف: آموزش تغذیه, جزء کلیدی برنامه های ارتقای سلامت بوده و به بهبود رفتارهای تغذیه ای دانش آموزان منجر می شود. پژوهش حاضر به منظور تاثیر آموزش مبتنی بر مدل مراحل تغییر بر مصرف منظم صبحانه و میان وعده ناسالم در دانش آموزان انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی روی 300 دانش آموز که به طور تصادفی در دو گروه 150 نفری تجربی و کنترل قرار گرفتند, انجام شد. ابزار گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد جمع آوری شد. مداخله آموزشی در 4 جلسه در گروه های 10 نفره و یک جلسه مشاوره فردی انجام شد. داده ها قبل و 3 ماه پس از آموزش گردآوری شد و توسط نرم افزار SPSS 17.0 و با استفاده از آزمون های آماری کای دو, مک نمار, pooled t-test, تی زوجی و آنالیز واریانس همراه با آزمون شفه تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: میانگین سنی دانش آموزان 9.36±0.45 و نسبت پسر و دختر در دو گروه برابر بود. در حالی که قبل از مداخله هیچ دانش آموزی حضور در مراحل عمل و نگهداشت را گزارش نکرده بود, پس از اجرای مداخله آموزشی در گروه تجربی 40 درصد دانش آموزان مراحل فعال را گزارش کردند (P<0.001). یافته ها گویای افزایش معنی دار پیش نیازهای تغییر رفتار در گروه تجربی (از 19.02±6.19 به 41.08±4.62), فرایندهای تغییر (از 53.66±13.01 به 80.96±14.71) و منافع (از 43.71±8.97 به 73.01±26.89) و کاهش سازه هزینه ها (از 27.03±5.89 به 16.42±3.57) هستند (P<0.001) همچنین افزایش معنی داری در میزان مصرف منظم صبحانه و کاهش مصرف میان وعده های ناسالم مشاهده شد (P<0.001).نتیجه گیری: مداخله آموزشی در قالب مدل مراحل تغییر در دوره سه ماهه, تغییرات نسبتا مناسبی را در رفتار تغذیه ای دانش آموزان ایجاد کرد. با توجه به کم هزینه بودن و اثربخشی آموزش تغذیه ای بر اساس مدل مراحل تغییر, لزوم تعمیم این گونه برنامه های آموزش ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی زیدی، عیسی، و پاک پورحاجی آقا، امیر. (1392). اثر آموزش مبتنی بر مدل مراحل تغییر بر مصرف منظم صبحانه و میان وعده ناسالم در دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر قزوین. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 201-210. SID. https://sid.ir/paper/121430/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی زیدی عیسی، پاک پورحاجی آقا امیر. اثر آموزش مبتنی بر مدل مراحل تغییر بر مصرف منظم صبحانه و میان وعده ناسالم در دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر قزوین. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):201-210. Available from: https://sid.ir/paper/121430/fa

    IEEE: کپی

    عیسی محمدی زیدی، و امیر پاک پورحاجی آقا، “اثر آموزش مبتنی بر مدل مراحل تغییر بر مصرف منظم صبحانه و میان وعده ناسالم در دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر قزوین،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 201–210، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121430/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا