مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

957
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کارایی و سازوکار برخی ترکیبات هیدروکلوئیدی در جلوگیری از دو فاز شدن دوغ

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

چکیده

 سابقه و هدف: دوغ نوعی نوشیدنی تخمیری است که از اختلاط ماست با آب و مقداری نمک تهیه می شود. دو فاز شدن این فراورده در طول زمان نگهداری, مشکل عمده ای است که از پایین بودن pH و تجمع کازئین ها ناشی می شود. بنابراین, در پژوهش حاضر ضمن بررسی کارایی برخی مواد هیدروکلوئیدی در جلوگیری از دو فاز شدن دوغ, سازوکار پایدارسازی دوغ توسط کتیرا به عنوان یک نوع صمغ بومی بررسی شد.مواد و روش ها: در این مطالعه, تاثیر غلظت های مختلف پکتین با درجه متوکسیل بالا, کتیرا و صمغ لوبیای خرنوب به صورت تکی و ترکیبی, تراگاکانتین و پلیساکاریدهای محلول سویا بر پایداری دوغ ترش و تاثیر کتیرا و صمغ لوبیای خرنوب در پایدارسازی دوغ پرِبیوتیک (دوغ حاوی اینولین) به مدت 30 روز بررسی شد. هم چنین, به منظور شناسایی و تعیین سازوکارهای پایدارسازی هیدروکلوئیدهای مورد استفاده, ویژگیهای رئولوژیکی, مقادیر پتانسیل زتا و مشاهدات ریزساختاری دوغ های پایدار شده ارزیابی شد.یافته ها: استفاده از تراگاکانتین, کتیرا و صمغ لوبیای خرنوب بهترتیب در غلظت های 0.1, 0.2 و 0.3 درصد به مدت 30 روز و پلیساکاریدهای نوع M متوکسیلزدایی شده در غلظت 0.6 درصد به مدت 6 روز از دو فاز شدن دوغ جلوگیری کرد. هم چنین, ترکیب کتیرا و صمغ لوبیای خرنوب در غلظت 0.2 درصد و نسبتهای 80: 20 و 50: 50 سبب پایداری کامل دوغ شد. از طرف دیگر, وجود اینولین در ترکیب ماست, تاثیر مثبتی بر پایداری دوغ حاصل نداشت. در حالیکه کتیرا و صمغ لوبیای خرنوب مانع دو فاز شدن دوغ پرِبیوتیک شدند. مطابق یافته های این پژوهش, مناسب ترین مدل برای نمونه شاهد و نمونه دارای پلیساکارید نوع M مدل نیوتنی و برای سایر نمونه ها مدل قانون توان شناخته شد.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش, به نظر می رسد که نقش اساسی در ایجاد پایداری دوغ توسط کتیرا بر عهده تراگاکانتین (بخش محلول) بود و احتمالا این ترکیب توانست با جذب شدن در سطح کازئین ها (به واسطه سازوکارهای ممانعت فضایی و الکترواستاتیک) موجب پایداری محصول شود. هم چنین, یافته ها نقش کمکی باسورین در ایجاد پایداری با افزایش گرانروی را به اثبات رساند. به این ترتیب, می توان از این ترکیب به عنوان یک صمغ جاذب در جلوگیری از دو فاز شدن دوغ ترش استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذری کیا، فاطمه، عباسی، سلیمان، و عزیزی، محمدحسین. (1388). بررسی کارایی و سازوکار برخی ترکیبات هیدروکلوئیدی در جلوگیری از دو فاز شدن دوغ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4(1 (پی در پی 12))، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/121566/fa

    Vancouver: کپی

    آذری کیا فاطمه، عباسی سلیمان، عزیزی محمدحسین. بررسی کارایی و سازوکار برخی ترکیبات هیدروکلوئیدی در جلوگیری از دو فاز شدن دوغ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛4(1 (پی در پی 12)):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/121566/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه آذری کیا، سلیمان عباسی، و محمدحسین عزیزی، “بررسی کارایی و سازوکار برخی ترکیبات هیدروکلوئیدی در جلوگیری از دو فاز شدن دوغ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 1 (پی در پی 12)، pp. 11–22، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121566/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button