مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,047
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تعدادی از عصاره های گیاهی بر روی رشد دو گونه از قارچ آسپرژیلوس

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 81

چکیده

 مقدمه و هدف: در سال های اخیر استفاده از فرآورده های گیاهی در ممانعت عوامل بیماری زا از جمله ویروس ها, باکتری ها, قارچ ها و انگل ها به طور گسترده مورد توجه قرار گرفته است. برخی از قارچ ها از جمله عوامل بیماری زا هستند که می توانند در انسان, جانوران و گیاهان مختلف ایجاد اختلال نمایند. عصاره های گیاهی از جمله موادی هستند که به عنوان فرآورده های ضد قارچی مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های آبی شوید (Anethum graveolens), آویشن (Thymus vulgaris), گشنیز (Coriandrum sativum) و گل محمدی (Rosa damascena) بر روی سویه های استاندارد و جداسازی شده (آسپرژیلوس فلاووس) و (آسپرژیلوس فومیگاتوس) است.روش تحقیق: از روش چاهک جهت بررسی ممانعت از رشد عصاره های گیاهی استفاده شد و هاله عدم رشد غلظت های مختلف عصاره ها به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد قارچ ها (MIC) به روش رقت سازی تعیین شد و در نهایت اثرات عصاره های آبی گیاهان نام برده با اثرات نیستاتین مقایسه گردید.نتایج و بحث: نتایج این تحقیق نشان داد که در مورد آسپرژیلوس فلاووس استاندارد (PTCC 5006), نیستاتین, عصاره های آبی شوید, آویشن و گشنیز به میزان برابر و در نهایت گل محمدی دارای بیشترین اثرات ضد قارچی بودند. در مورد سویه جداسازی شده این قارچ از محیط, نیستاتین, عصاره های آبی آویشن, گشنیز و سپس عصاره آبی شوید و در نهایت گل محمدی بیشترین اثرات ضد قارچی را داشتند. در مورد آسپرژیلوس فومیگاتوس استاندارد (PTCC 5009), موثرترین ترکیبات ضد قارچی بررسی شده به ترتیب شامل نیستاتین, عصاره های آبی شوید, آویشن, گل محمدی و گشنیز بودند. در مورد سویه جداسازی شده این قارچ, موثرترین ترکیبات ضد قارچی به ترتیب شامل نیستاتین, عصاره های آبی شوید, آویشن, گشنیز و در نهایت گل محمدی بود. نتایج این تحقیق نشان داد که در تمامی موارد عصاره ها موجب کاهش رشد کلنی قارچ ها گردید که در این میان با افزایش غلظت عصاره های آبی شوید, آویشن, گشنیز و گل محمدی این اثر افزایش می یابد.توصیه کاربردی/ صنعتی: با اثبات اثر بخش بودن عصاره های آبی برگ گیاهان شوید, آویشن, گشنیز و گل گیاه گل محمدی بر روی رشد دو گونه از قارچ آسپرژیلوس شامل آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس فومیگاتوس, می توان امیدوار بود که بتوان در آینده با تخلیص ماده موثر گیاهان فوق و انجام تحقیقات بیشتر, به تولید صنعتی ترکیبی با اثرات ضد قارچی قابل قبول و عوارض جانبی کم برای درمان عفونت های قارچی دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یحیی آبادی، سیما، زیبانژاد، الناز، و دودی، منیر. (1390). تاثیر تعدادی از عصاره های گیاهی بر روی رشد دو گونه از قارچ آسپرژیلوس. داروهای گیاهی، 2(1)، 69-81. SID. https://sid.ir/paper/193746/fa

    Vancouver: کپی

    یحیی آبادی سیما، زیبانژاد الناز، دودی منیر. تاثیر تعدادی از عصاره های گیاهی بر روی رشد دو گونه از قارچ آسپرژیلوس. داروهای گیاهی[Internet]. 1390؛2(1):69-81. Available from: https://sid.ir/paper/193746/fa

    IEEE: کپی

    سیما یحیی آبادی، الناز زیبانژاد، و منیر دودی، “تاثیر تعدادی از عصاره های گیاهی بر روی رشد دو گونه از قارچ آسپرژیلوس،” داروهای گیاهی، vol. 2، no. 1، pp. 69–81، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193746/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button