مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,037
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف دانه کنجد بر شاخص های تن سنجی، پروفایل لیپیدی و شاخص آتروژنیک پلاسما در زنان مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده

صفحات

 صفحه شروع 282 | صفحه پایان 291

چکیده

 مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه ای از عوامل خطر مرتبط با بیماری های قلبی ـ عروقی و دیابت است. هدف این پژوهش بررسی اثر برنامه غذایی سالم به همراه مصرف دانه کنجد بر شاخص های تن سنجی, پروفایل لیپیدی و شاخص آتروژنیک پلاسما (AIP) در زنان دارای اضافه وزن و چاق مبتلا به سندرم متابولیک بود.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده, 51 زن مبتلا به سندرم متابولیک که دارای اضافه وزن یا چاقی بودند, وارد مطالعه شدند. پس از تقسیم بندی تصادفی افراد در دو گروه مداخله و شاهد, به مدت 6 هفته از توصیه های برنامه غذایی سالم با یا بدون مصرف روزانه 50 گرم پودر دانه کنجد پیروی نمودند. وزن, نمایه توده بدنی (BMI), دور کمر, نسبت دور کمر به قد, درصد چربی بدن, شاخص محصول تجمع لیپیدی (LAP), سطح سرمی تری گلیسرید (TG), کلسترول تام (TC), LDL-c, HDL-C و نسبت های LDL-C/HDL-C, TC/HDL-C و AIP در ابتدا و انتهای مطالعه ارزیابی شدند.یافته ها: در پایان مطالعه, کاهش وزن, اندازه دور کمر و BMI پس از مصرف کنجد معنی دار نبود. تفاوت معنی داری بین دو گروه در دیگر شاخص های تن سنجی مشاهده نشد. پروفایل لیپیدی و AIP به طور معنی دار کاهش پیدا نکردند, هم چنین HDL-C به طورمعنی دار افزایش پیدا نکرد.نتیجه گیری: مصرف روزانه 50 گرم دانه کنجد به مدت 6 هفته اثری بر شاخص های تن سنجی, پروفایل لیپیدی و AIP در زنان مبتلا به سندرم متابولیک ندارد. با این حال انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شیشه بر، فریده، حجتی، نگار، جهان شاهی، علیرضا، و حقیقی زاده، محمدحسین. (1394). اثر مصرف دانه کنجد بر شاخص های تن سنجی, پروفایل لیپیدی و شاخص آتروژنیک پلاسما در زنان مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 17(4)، 282-291. SID. https://sid.ir/paper/27377/fa

    Vancouver: کپی

    شیشه بر فریده، حجتی نگار، جهان شاهی علیرضا، حقیقی زاده محمدحسین. اثر مصرف دانه کنجد بر شاخص های تن سنجی, پروفایل لیپیدی و شاخص آتروژنیک پلاسما در زنان مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1394؛17(4):282-291. Available from: https://sid.ir/paper/27377/fa

    IEEE: کپی

    فریده شیشه بر، نگار حجتی، علیرضا جهان شاهی، و محمدحسین حقیقی زاده، “اثر مصرف دانه کنجد بر شاخص های تن سنجی, پروفایل لیپیدی و شاخص آتروژنیک پلاسما در زنان مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 17، no. 4، pp. 282–291، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27377/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button