مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,358
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضد میکروبی فیلم کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس گشنیز و پوست لیموترش و تاثیر آن بر افزایش زمان ماندگاری گوشت گوسفند در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 سابقه و هدف: رشد میکروبی مهم ترین دلیل فساد گوشت و فراورده های گوشتی است که ضمن تغییر بافت و مزه فرآورده خسارت اقتصادی و مسمومیت نیز به دنبال دارد. هدف از پژوهش حاضر, بررسی خواص ضدمیکربی فیلم کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس (گشنیز و پوست لیموترش) و تاثیر آن در کاهش بار میکربی گوشت گوسفند می باشد.مواد و روش ها: فیلم کربوکسی متیل سلولز (CMC) با افزودن اسانس های گشنیز و لیموترش در چهار سطح (0.1, 0.2, 0.3 و 0.4 درصد حجمی / حجمی محلول فیلم) تهیه و اثر آنها در محیط آگار بر روی بار میکربی کل, باکتری استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی و سودوموناس آئوروژنس بررسی شد. فیلم CMC حاوی 0.4 درصد اسانس گشنیز یا اسانس لیموترش و فیلم فاقد اسانس روی گوشت پیچیده و از نظر بار میکروبی (بار میکربی کل, باکتری های استافیلوکوکوس, کلی فرم و سودوموناس) و pH با نمونه شاهد در طول 8 روز نگهداری در دمای یخچال (4±1oC) مقایسه شد.یافته ها: فیلم های حاوی اسانس گشنیز و لیموترش در محیط کشت آگار در مقابل میکروارگانیسم های اشرشیاکلی و سودوموناس آئوروژنس خاصیت ضدمیکربی داشتند, اما تاثیر معنی داری بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نداشتند. فیلم CMC باعث کاهش بار میکربی کل و باکتری های سودوموناس, کلی فرم و استافیلوکوکوس گوشت شد و عملکرد فیلم حاوی اسانس بهتر از فیلم فاقد اسانس بود (p<0.05). تاثیر ضدمیکربی اسانس لیمو بر سودوموناس به طور معنی داری بیش تر از اسانس گشنیز بود. حضور فیلم کربوکسی متیل سلولز باعث کاهش pH گوشت شد.نتیجه گیری: فیلم کربوکسی متیل سلولز - اسانس لیموترش با کاهش بار میکربی گوشت, تخریب بافت و افزایش pH را به تعویق انداخت. لذا این فیلم می تواند به عنوان یک پوشش اقتصادی و زیست تخریب پذیر برای افزایش ماندگاری گوشت گوسفند در دمای یخچال پیشنهاد شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صداقت، ناصر، محمدحسینی، مهدی، خشنودی نیا، سارا، حبیبی نجفی، محمدباقر، و کوچکی، آرش. (1393). بررسی خواص ضد میکروبی فیلم کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس گشنیز و پوست لیموترش و تاثیر آن بر افزایش زمان ماندگاری گوشت گوسفند در دمای یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/404049/fa

    Vancouver: کپی

    صداقت ناصر، محمدحسینی مهدی، خشنودی نیا سارا، حبیبی نجفی محمدباقر، کوچکی آرش. بررسی خواص ضد میکروبی فیلم کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس گشنیز و پوست لیموترش و تاثیر آن بر افزایش زمان ماندگاری گوشت گوسفند در دمای یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(4):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/404049/fa

    IEEE: کپی

    ناصر صداقت، مهدی محمدحسینی، سارا خشنودی نیا، محمدباقر حبیبی نجفی، و آرش کوچکی، “بررسی خواص ضد میکروبی فیلم کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس گشنیز و پوست لیموترش و تاثیر آن بر افزایش زمان ماندگاری گوشت گوسفند در دمای یخچال،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 53–62، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404049/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا