مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نگه دارندگی اسیدهای آلی بر شاخص های میکروبی، شیمیایی و ظاهری گوشت مرغ

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 زمینه: افزودن اسیدهای خوراکی به مواد غذایی علاوه بر اثرات مهاری بر میکرو ارگانیسم ها, موجب ایجاد طعم و رنگ مناسب در آن ها می شود. هدف: این مطالعه به منظور تاثیر نگه دارندگی اسیدهای آلی بر برخی شاخص های میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت مرغ انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1393 در شهرستان کوهدشت بر روی 200 گوشت مرغ انجام شد. گوشت ناحیه ران مرغ متعاقب اسپری با محلول های استریل اسیدهای سیتریک, استیک و پروپیونیک %1, بسته بندی و در دمای 4 درجه سلسیوس نگه داری و با فواصل 2 روزه آزمایش شد. تاثیر تیمارهای مختلف از نقطه نظر میکروبی (شمارش مزوفیل های هوازی, کلی فرم ها, سرماگراها و بی هوازی ها), شیمایی (PH و ازت تام فرار) و ظاهری (درصد خونابه, کیفیت رنگ و بو) بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری واریانس, تعقیبی LSD و کروسکال والیس تحلیل شدند. یافته ها: تفاوت بین نمونه شاه د و نمونه تیمارهای اسید استیک و پروپیونیک از نظر رشد باکتری و افزایش ماندگاری گوشت معنی دار بود. همچنین تفاوت بین نمونه های اسید سیتریک با اسید استیک و پروپیونیک از نظر رشد باکتری و افزایش ماندگاری گوشت معنی دار بود, ولی بین نمونه های اسید استیک و پروپیونیک تفاوتی مشاهده نشد. با توجه به شاخص های میکروبی, شیمیایی و ظاهری نمونه شاهد تا 4 روز, تیمار شده با اسید سیتریک تا 5 روز و اسید استیک و پروپیونیک 6 تا 7 روز قابل نگه داری بودند. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها, غلظت %1 اسیدهای آلی بدون ایجاد اثر نامطلوب ظاهری, در افزایش ماندگاری گوشت مرغ موثر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حاجی پور، عبداله، نوروزی، مصطفی، زاوشی، رزا، و محمدپوراصل، اصغر. (1394). تاثیر نگه دارندگی اسیدهای آلی بر شاخص های میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت مرغ. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 19(2 (پی در پی 79))، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/49364/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی پور عبداله، نوروزی مصطفی، زاوشی رزا، محمدپوراصل اصغر. تاثیر نگه دارندگی اسیدهای آلی بر شاخص های میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت مرغ. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1394؛19(2 (پی در پی 79)):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/49364/fa

    IEEE: کپی

    عبداله حاجی پور، مصطفی نوروزی، رزا زاوشی، و اصغر محمدپوراصل، “تاثیر نگه دارندگی اسیدهای آلی بر شاخص های میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت مرغ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 19، no. 2 (پی در پی 79)، pp. 65–72، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/49364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button