مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,432
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پری بیوتیکی سبوس جو و برنج بر روی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 112

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه استفاده از ترکیبات پری بیوتیک برای تحریک رشد پروبیوتیک ها در محصولات لبنی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پری بیوتیکی سبوس جو و سبوس برنج بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب و افزایش ارزش تغذیه ای آن می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق مقادیر مختلف سبوس جو و سبوس برنج (0.3, 0.6, 0.9, 1.2 درصد) به شیر کم چرب اضافه شد و بعد از پاستوریزاسیون, استارتر تجاری ماست به همراه 1 درصد از کدورت 2 مک فارلند باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان پروبیوتیک اضافه گردید. در طول دوره نگه داری شمارش باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در محیط کشتMRS-Bile agar و ارزیابی طعم و مزه تیمارها به روش هدونیک 5 نقطه ای انجام گرفت.یافته ها: در روز صفر در تیمار 1.2 درصد سبوس جو تعداد باکتری log 7.7 و در سبوس برنج log7.57 در تیمار کنترل آن ها به ترتیب 2.7 log و 7.25 log مشاهده شد. همچنین در طول دوره نگه داری نیز مشاهده گردید که کاهش تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در نمونه های حاوی سبوس جو و برنج به طور معنی داری کمتر از نمونه شاهد می باشد (p£0.05). به طوری که در روز 28 تعداد باکتری در تمامی تیمارهای حاوی سبوس جو و برنج بالاتر از حد استاندارد محصول پروبیوتیک (107cfu/gr) بود ولی در نمونه کنترل کمتر از این مقدار مشاهده شد. امتیاز طعم و مزه نیز با افزایش میزان سبوس جو و سبوس برنج به طور معنی داری (p£0.05) کاهش یافت به طوری که تاثیر نامطلوب سبوس برنج بیشتر از سبوس جو بود.نتیجه گیری: سبوس جو و سبوس برنج اثر پری بیوتیکی بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب دارند و می توان با افزودن آن به ماست کم چرب حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, محصولی فراسودمند به جامعه ارائه داد و از کاهش تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب در طول دوره نگه داری جلوگیری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حشمتی، علی، حسنی، صابر، ساری، عباسعلی، و کرمی، مصطفی. (1395). بررسی اثر پری بیوتیکی سبوس جو و برنج بر روی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(2)، 105-112. SID. https://sid.ir/paper/121191/fa

    Vancouver: کپی

    حشمتی علی، حسنی صابر، ساری عباسعلی، کرمی مصطفی. بررسی اثر پری بیوتیکی سبوس جو و برنج بر روی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(2):105-112. Available from: https://sid.ir/paper/121191/fa

    IEEE: کپی

    علی حشمتی، صابر حسنی، عباسعلی ساری، و مصطفی کرمی، “بررسی اثر پری بیوتیکی سبوس جو و برنج بر روی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم چرب،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 2، pp. 105–112، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا