مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی سویه های بومی و صنعتی پروبیوتیک و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی در آب زغال اخته

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 96

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه تقاضا برای فراورده های پروبیوتیک غیرلبنی به دلیل پرطرفدار شدن گیاه خواری, عدم تحمل لاکتوز شیر در برخی افراد و میزان بالای کلسترول فراورده های لبنی افزایش یافته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی پروبیوتیک ها و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی در آب زغال اخته است.مواد و روش ها: آب زغال اخته با pH طبیعی و تعدیل شده با سدیم بی کربنات توسط سه سویه صنعتی پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس رامنوسوس, ل. پلانتارم و ل. کازئی و دو سویه بومی ل. کازئی تلقیح شد. نمونه ها بلافاصله پس از تلقیح وارد یخچال (4oC) شدند. سپس ویژگی های شیمیایی از جمله pH, اسیدیته, میزان مواد فنلی, آنتوسیانین ها و فعالیت ضد اکسیدانی, ویژگی های میکروبی از جمله شمارش سلول های زنده پروبیوتیک و خواص حسی نمونه ها به مدت 4 هفته با فواصل زمانی یک هفته برای نمونه های با pH تعدیل شده مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (One way ANOVA) و Repeated Measure و نرم افزار SPSS انجام شد. سطح معنی داری P<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: نتایج حاصل از آنالیز آماری داده ها نشان می دهد که نوع تیمار, زمان نگهداری و اثر متقابل این دو عامل بر تغییرات ویژگی های فیزیکوشیمیایی و قابلیت زیستی پروبیوتیک ها در آب زغال اخته تاثیر معنی داری دارد (P<0.05). نتایج نشان داد که سویه بومی ل. کازئی زیر گونه T4 در مقایسه با سایر پروبیوتیک ها, قابلیت زیستی خود را بعد از 4 هفته نگهداری یخچالی در تعداد 8.67 log cfu/ml حفظ نمود. همچنین بیشترین تغییرات در ویژگی های فیزیکوشیمیایی, در تیمارهای آب زغال اخته حاوی این سویه پروبیوتیک مشاهده شد که نشان دهنده فعالیت تخمیری آن طی نگهداری یخچالی است.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که آب زغال اخته به دلایلی نظیر pH پایین و وجود ترکیبات فنلی بازدارنده بر قابلیت زیستی پروبیوتیک ها به ویژه سویه های صنعتی طی نگهداری یخچالی اثر منفی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نعمت الهی، آمنه، سهراب وندی، سارا، مرتضویان فارسانی، سیدامیرمحمد، کمیلی، رزیتا، و اسدزاده، سپیده. (1393). بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی سویه های بومی و صنعتی پروبیوتیک و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی در آب زغال اخته. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 87-96. SID. https://sid.ir/paper/121274/fa

    Vancouver: کپی

    نعمت الهی آمنه، سهراب وندی سارا، مرتضویان فارسانی سیدامیرمحمد، کمیلی رزیتا، اسدزاده سپیده. بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی سویه های بومی و صنعتی پروبیوتیک و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی در آب زغال اخته. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(4):87-96. Available from: https://sid.ir/paper/121274/fa

    IEEE: کپی

    آمنه نعمت الهی، سارا سهراب وندی، سیدامیرمحمد مرتضویان فارسانی، رزیتا کمیلی، و سپیده اسدزاده، “بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی سویه های بومی و صنعتی پروبیوتیک و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی در آب زغال اخته،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 87–96، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121274/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button