مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,809
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 78

چکیده

نعناع فلفلی با نام علمی .Mentha piperita L از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن مصارف دارویی, غذایی, آرایشی و بهداشتی فراوانی دارد. در حال حاضر این گیاه در مناطق مختلف کشور توسط افراد و شرکت های مختلفی کشت می شود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه مناسب کاشت و تأثیر اقلیم بر روی میزان ماده مؤثره آن صورت گرفت.ضمن هماهنگی با یکی از شرکت هایی که در مناطق مختلف اقدام به کشت نعناع فلفلی کرده بود, در زمان مناسب اقدام به تهیه نمونه که از طریق خشک کردن سرشاخه های هوایی در سایه و دمای محیط تهیه شده بود نمودیم, سپس اقدام به استخراج اسانس از برگ های گیاه در مقیاس آزمایشگاهی و به وسیله دستگاه کلونجر گردید. اسانس های به دست آمده بر حسب ماده عمده و مؤثر آنها که منتول می باشد با روش های کروماتوگرافی گازی (G.C.) مورد شناسایی, اندازه گیری و مقایسه قرار گرفت و درصد اسانس و مقدار منتول در نمونه های فوق تعیین گردید. نتایج به دست آمده تغییرات مقدار اسانس و میزان ماده منتول را در نمونه های مختلف نشان داد که بیانگر تأثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت تولید اسانس در گیاه می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یزدانی، داراب، جمشیدی، امیرحسین، و مجاب، فراز. (1381). مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور. گیاهان دارویی، 1(3)، 73-78. SID. https://sid.ir/paper/428870/fa

    Vancouver: کپی

    یزدانی داراب، جمشیدی امیرحسین، مجاب فراز. مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور. گیاهان دارویی[Internet]. 1381؛1(3):73-78. Available from: https://sid.ir/paper/428870/fa

    IEEE: کپی

    داراب یزدانی، امیرحسین جمشیدی، و فراز مجاب، “مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور،” گیاهان دارویی، vol. 1، no. 3، pp. 73–78، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/428870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button