مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,016
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مطالعات انجام شده در زمینه آلودگی مواد غذایی با منشاء دامی به باکتری های بیماری زا در ایران؛ بخش چهارم: مرغ و تخم مرغ

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 64

چکیده

 در این مطالعه وضعیت آلودگی گوشت مرغ و تخم مرغ به باکتری های بیماری زا در ایران و طی دوره زمانی بیش از سه دهه مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجایی که ارزیابی بهداشتی این دو فرآورده به لحاظ مصرف بسیار بالا (در نتیجه احتمال زیادتر وقوع مشکلات بهداشتی همچون مسمومیت های سالمونلایی) از اهمیت ویژه ای برخوردار است اهتمام ویژه ای مبذول گشته است. گزارش ها نشان می دهند اکثر آلودگی های باکتریایی نظیر کمپیلوباکترها, استافیلوکوکوس ها و سالمونلاها در کشتارگاهای طیور سراسر کشور وجود دارند. به نظر می رسد این نوع آلودگی ها بیشتر ثانویه بوده و در حین کشتار و یا در مراحل بعدی آن به وقوع می پیوندند. در مورد تخم مرغ نیز با وجود گزارش هایی از آلودگی به باکتری هایی چون استرپتوکوکوس, استافیلوکوکوس و یا اشریشیا کولای, از آنجا که این منبع غذایی یکی از راه های انتقال سالمونلا می باشد, بیشترین مطالعه روی این باکتری متمرکز گشته است. بر اساس این مطالعات بیشترین موارد آلودگی سالمونلاها در تخم مرغ های بومی و در ناحیه پوسته تخم مرغ گزارش شده است. در ضمن آلودگی به کمپیلوباکتر در نمونه های تخم مرغ مشاهده نشد و درصد آلودگی به سایر باکتری ها نیز بسیار کم ارزیابی گردید. به نظر می رسد به لحاظ سهم بالای این دو فرآورده در سبد غذایی جامعه مقادیر کم آلودگی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. اعمال نظارت های بهداشتی, آموزش و آگاهی دادن به تولیدکنندگان در زنجیره تولید می تواند در کاهش میزان وقوع آلودگی موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شکرفروش، سیدشهرام، کیایی، سیدمحمدمهدی، کریم، گیتی، رضوی روحانی، سیدمهدی، رکنی، نوردهر، و عباس والی، مریم. (1392). بررسی مطالعات انجام شده در زمینه آلودگی مواد غذایی با منشاء دامی به باکتری های بیماری زا در ایران؛ بخش چهارم: مرغ و تخم مرغ. بهداشت مواد غذایی، 3(1 (پیاپی 9))، 45-64. SID. https://sid.ir/paper/223016/fa

    Vancouver: کپی

    شکرفروش سیدشهرام، کیایی سیدمحمدمهدی، کریم گیتی، رضوی روحانی سیدمهدی، رکنی نوردهر، عباس والی مریم. بررسی مطالعات انجام شده در زمینه آلودگی مواد غذایی با منشاء دامی به باکتری های بیماری زا در ایران؛ بخش چهارم: مرغ و تخم مرغ. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(1 (پیاپی 9)):45-64. Available from: https://sid.ir/paper/223016/fa

    IEEE: کپی

    سیدشهرام شکرفروش، سیدمحمدمهدی کیایی، گیتی کریم، سیدمهدی رضوی روحانی، نوردهر رکنی، و مریم عباس والی، “بررسی مطالعات انجام شده در زمینه آلودگی مواد غذایی با منشاء دامی به باکتری های بیماری زا در ایران؛ بخش چهارم: مرغ و تخم مرغ،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 1 (پیاپی 9)، pp. 45–64، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223016/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button