مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط مصرف غلات کامل و بیماری های مزمن

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 217

چکیده

 گذر تغذیه ای و اپیدمیولوژیکی در جهان با افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر و همچنین بروز این بیماری ها همراه است, به طوری که پیش بینی می شود در پانزده سال آینده, بیماری های قلبی - عروقی اولین علت مرگ در جهان خواهند بود. در کشور ما نیز با افزایش میزان انرژی در دسترس افراد, گذر تغذیه ای به وقوع پیوست که درپی آن غلات تصفیه شده, کربوهیدرات های تصفیه شده, روغن ها و چربی ها, نقش حایز اهمیتی در افزایش انرژی در دسترس بر عهده داشته اند. به دنبال این تغییرات, شیوع چاقی در کشور افزایش یافته است و مطالعات حاکی از شیوع بالای چاقی شکمی بین زنان و مردان ایرانی است. علاوه بر این, در سال های اخیر با افزایش شیوع بیماری های مزمن همچون دیابت و بیماری های قلبی - عروقی در کشور مواجه بوده ایم که هزینه های درمانی کلانی را نیز به خود اختصاص داده اند. طبق بررسی های انجام گرفته, گروه غلات که بخش اعظم رژیم ایرانیان را تشکیل می دهند, در بین گروه های غذایی کمترین تنوع را دارا می باشند. از سوی دیگر مطالعات متعددی نشان داده اند که رژیم غذایی 73% از ایرانیان نیاز به اصلاح و تغییر دارد. گزارش های مربوط به ارتباط دریافت های غذایی و بیماری های مزمن حاکی از ارتباط معکوس بین مصرف غلات کامل و سندرم متابولیک, دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک, دیابت, بیماری های قلبی - عروقی و نشانگرهای التهابی می باشند. لذا با توجه به پیامدهای سلامتی و اقتصادی الگوی غذایی سالم و بیماری های مزمن, بر آنیم تا در مقاله حاضر به ارتباط مصرف غلات کامل با بیماری های مزمنی همچون بیماری های قلبی - عروقی, پرفشاری خون, دیابت, سندرم متابولیک و سطح نشانگرهای التهابی بپردازیم.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حقیقت دوست، فهیمه، زری باف، فاطمه، اسماعیل زاده، احمد، و آزادبخت، لیلا. (1389). بررسی ارتباط مصرف غلات کامل و بیماری های مزمن. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(3 (پیاپی 33))، 207-217. SID. https://sid.ir/paper/458137/fa

Vancouver: کپی

حقیقت دوست فهیمه، زری باف فاطمه، اسماعیل زاده احمد، آزادبخت لیلا. بررسی ارتباط مصرف غلات کامل و بیماری های مزمن. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1389؛9(3 (پیاپی 33)):207-217. Available from: https://sid.ir/paper/458137/fa

IEEE: کپی

فهیمه حقیقت دوست، فاطمه زری باف، احمد اسماعیل زاده، و لیلا آزادبخت، “بررسی ارتباط مصرف غلات کامل و بیماری های مزمن،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. 3 (پیاپی 33)، pp. 207–217، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458137/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button